Παγκόσμια Μέρα Νερού: Εκστρατεία μέσω social media

Παγκόσμια Μέρα Νερού: Εκστρατεία μέσω social media

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί για το πόσα εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και «χτυπάει το καμπανάκι», καθώς η δίψα του πλανήτη για ενέργεια απειλεί τα αποθέματα νερού. Η ενέργεια και το νερό είναι αλληλοεξαρτώμενοι πόροι, καθώς «η απόκτηση νερού απαιτεί ενέργεια και η παραγωγή ενέργειας απαιτεί νερό».

Όπως αναφέρει η έκθεση, σχεδόν 768 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, ενώ 2,5 δισεκατομμύρια στερούνται εγκαταστάσεων υγιεινής. Αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να βασίζονται σε νερό από μη ασφαλείς πηγές, όπως ποτάμια και λίμνες. Τουλάχιστον 1,3 δισεκατομμύρια δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και περίπου το ένα πέμπτο των υδροφορέων παγκοσμίως έχουν «στερέψει».

Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να διαχειριστεί την κατανάλωση τόσο ενέργειας όσο και νερού.

Ο στόχος του ΟΗΕ είναι αυτό το Σάββατο, ο κόσμος να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού , να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί σε ζητήματα που αφορούν όλους μας. Η εκστρατεία ενημέρωσης θα χρησιμοποιηθεί για να καλέσει τις κυβερνήσεις και τους εταίρους της να διασφαλίσουν την καθολική πρόσβαση σε ασφαλές νερό για όλους.

Αυτή την εβδομάδα, και η UNICEF με τη σειρά της ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία μέσω των social media με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τελικώς τη δραστηριοποίηση του κοινού για τα 768 εκατ. ανθρώπων που ζουν σήμερα χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Οσοι έχουν λογαριασμό στο Facebook, το Twitter και το Instagram θα κληθούν να συζητήσουν για το νερό. Μέσα από φωτογραφίες και ακόμη μέσω του hashtag # WaterIs μπορούν να βοηθήσουν στοχεύοντας στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σε όλο τον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή