Μ. Σάλλας: Ιστορικής σημασίας οι αυξήσεις κεφαλαίου των 2 ομίλων

Μ. Σάλλας: Ιστορικής σημασίας οι αυξήσεις κεφαλαίου των 2 ομίλων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Iστορικής σημασίας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτήρισε τις αυξήσεις κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας. Αναλυτικότερα ο κ. Σάλλας, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τη μεγάλη της ανταπόκριση και την εμπιστοσύνη που δείχνει στις προοπτικές της Τράπεζας Πειραιώς, του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Συγχαίρουμε την Alpha Bank για την επίσης μεγάλη επιτυχία στη διαδικασία της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Θεωρούμε ότι και οι δύο αυξήσεις είναι ιστορικής σημασίας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια ανάπτυξης της οικονομίας μας».

Σύμφωνα με αναλυτές η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών και η υπερκάλυψη των εκδόσεων αποτυπώνει το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό κλάδο και την πεποίθηση των ξένων ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης. Οπως εκτιμούν, ο τραπεζικός κλάδος που δέχθηκε ισχυρότατες πιέσεις εξαιτίας της κρίσης, θα ωφεληθεί τα μέγιστα από την οικονομική ανάπτυξη. Υπογραμμίζεται ότι οι αυξήσεις των δύο τραπεζών δεν πραγματοποιήθηκαν σε χαμηλή τιμή αλλά σε επίπεδα υψηλότερα της λογιστικής τους αξίας, επίπεδο ανάλογο με αυτό που διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Η σχετικά υψηλή τιμή αποδίδεται στις μεγάλες προσδοκίες ότι τα επόμενα χρόνια, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας, μπορεί να αποτελέσουν περίοδο ιδιαίτερα υψηλής κερδοφορίας για τον τραπεζικό κλάδο.

Πέραν της αναμφισβήτητης μεγάλης επιτυχίας των δύο τραπεζών η επένδυση των ξένων, με συνολικά κεφάλαια 3 δισ. ευρώ, αποτελεί πάνω από όλα μια μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας. Το ενδιαφέρον τώρα θα μετατοπιστεί στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 3 δισ. ευρώ, η επιτυχία της οποίας θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT