Κύπρος: Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης νέος Υπουργός Άμυνας

Κύπρος: Ο Χριστόφορος Φωκαΐδης νέος Υπουργός Άμυνας

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρώην πρόεδρο της νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού και δεύτερο επιλαχόντα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Αμμόχωστο Χριστόφορο Φωκαΐδη επέλεξε τελικά για νέο Υπουργό Άμυνας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε το διορισμό του κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη, οικονομολόγου-πολιτικού επιστήμονα, στη θέση του Υπουργού Αμυνας.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Αμυνας θα γίνει τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Άμυνας

Ο κ. Φωκαϊδης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1974 στην Αμμόχωστο. Κατάγεται από Λύση και Λευκόνοικο.

Σπούδασε Οικονομικά, όπως επίσης, Τουρκική Ιστορία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ευρωπαϊκή και Συγκριτική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει εργαστεί ως ερευνητής και είναι λέκτορας πολιτικών επιστημών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε επίσης Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο του Yale στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Είναι Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ κατέχοντας τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.

Το παρασκήνιο του διορισμού

Του διορισμού του νέου Υπουργού Άμυνας προηγήθηκε ένα διακριτικό παρασκήνιο με επίκεντρο το Προεδρικό Μέγαρο και την Πινδάρου.

Οι πληροφορίες της «Κ» ήθελαν μέχρι αργά χθες το βράδυ τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να είχε καταλήξει μετά από προβληματισμό στο όνομα του Γιώργου Γεωργίου.

Επιλογή η οποία είχε και την σταθερή υποστήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το όνομα του Χριστόφορου Φωκαΐδη ακουγόταν επίσης έντονα για τον Υπουργικό θώκο ωστόσο όλες οι πληροφορίες που υπήρχαν μέχρι αργά χθες τον ήθελαν να παράμενε ως δεύτερη επιλογή.

Στα συν για ενδεχόμενη υπουργοποίηση του Αμμοχωστιανού προέδρου της Επιτροπής Ελέγχουν ήταν και το καλό όνομα που είχε εντός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Παρά ταύτα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε τον Χριστόφορο Φωκαΐδη διορισμός ο οποίος ανακοινώθηκε στην Λευκωσία προτού ο ίδιος επιστρέψει στην Κύπρο.

Εν τω μεταξύ το όνομα του Γιώργου Γεωργίου δεν συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των πολιτικών που δημοσιοποίησε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης και η αναφορά του ονόματός του σε ρεπορτάζ της «Κ» έγινε εκ παραδρομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή