Τι αποκαλύπτουν τα χρώματα που φοράμε για την προσωπικότητά μας

Τι αποκαλύπτουν τα χρώματα που φοράμε για την προσωπικότητά μας

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν μέρες που προσπαθούμε να περάσουμε απαρατήρητοι πίσω από μια ήσυχη εμφάνιση και άλλες που θέλουμε να τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας με ό, τι πιο φαντασμαγορικό κρύβεται στην ντουλάπα μας. Τι αποκαλύπτουν για την προσωπικότητά μας τα χρώματα που επιλέγουμε να φορέσουμε; Και τι μηνύματα περνάμε υποσυνείδητα στους γύρω μας χάρη σε αυτά;

Μαύρο

Το μαύρο είναι μία σίγουρη επιλογή για όσους δεν «το έχουν» με τους χρωματικούς συνδυασμούς και για όσους θέλουν να δείχνουν πιο αδύνατη. Το μαύρο συμβολίζει την εξουσία και τη δύναμη και πολλές φορές μπορεί να μας κάνει να δείχνουμε απρόσιτοι.

Γκρι

Η ανάμειξη του άσπρου και του μαύρου. Το γκρι είναι το χρώμα που επιλέγουν οι περισσότεροι στις συνεντεύξεις γιατί δεν είναι έντονο και ο συνεντευξιαστής δίνει βάση στα λεγόμενα και όχι στην εμφάνιση του συνεντευξιαζόμενου. Εκπέμπει σοφιστικέ στιλ και αυτοπεποίθηση και όσο πιο ανοιχτό είναι δημιουργεί και την αίσθηση της ελπίδας.

Λευκό

Φωτεινό και ουδέτερο. Το «μη χρώμα» για τους ιμπρεσιονιστές λατρεύεται στο χώρο της μόδας γιατί ταιριάζει με όλα. Συμβολίζει την καθαρότητα, την απλότητα και την αθωότητα.

Κόκκινο

Το χρώμα του πάθους. Το κόκκινο είναι το πιο συναισθηματικά έντονο και επιθετικό χρώμα και είναι υπεύθυνο για τη διέγερση των καρδιακών παλμών και της αναπνοής. Αν θες να τραβήξεις την προσοχή, η επιλογή του κόκκινου είναι η καλύτερη γιατί είναι ένα από τα πιο έντονα χρώματα. Δηλώνει έναν άνθρωπο με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση.

Κίτρινο

Χαριτωμένο και ηλιόλουστο, το κίτρινο τραβάει την προσοχή θες δε θες. Δείχνει ένα άνθρωπο που θέλει να μαγνητίζει τα βλέμματα. Επίσης για κάποιους το κίτρινο σχετίζεται με την πνευματικότητα.

Πράσινο

Η ισορροπία ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Το πράσινο συμβολίζει τη φύση. Είναι το πιο εύκολο χρώμα για τα μάτια και είναι ήρεμο και αναζωογονητικό. Το βαθύ πράσινο συμβολίζει την αρρενωπότητα, το συντηρητισμό και τον πλούτο.

Μπλε

Το μπλε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα. Το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας, το μπλε συμβολίζει την αφοσίωση, τον και την ηρεμία.

Μωβ

Το μωβ είναι κατάλληλο για σοφιστικές εμφανίσεις. Δείχνει πολυτέλεια και πλούτο, αν και στην Kίνα είναι το χρώμα του πένθους.

Καφέ

Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα που το βρίσκουμε άφθονο στη φύση. Συχνά είναι η απάντηση στην ερώτηση ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα, ενώ σε κάθε ντουλάπα υπάρχει ένα καφέ κομμάτι. Το καφέ αντανακλά μία σταθερή και αυθεντική προσωπικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή