Κλείνει ένα κεφάλαιο της τηλεόρασης στην Αμερική

Κλείνει ένα κεφάλαιο της τηλεόρασης στην Αμερική

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα κεφάλαιο στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης κλείνει, μετά την ανακοίνωση του παρουσιαστή του «Late Night Show», Ντέιβιντ Λέτερμαν, ότι σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί μετά τη λήξη του συμβολαίου του με το κανάλι CBS μέσα στο 2015. Ο Λέτερμαν, ο οποίος πρωταγωνίστησε για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες στο βραδινό πρόγραμμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων για το «Late Night Show», ότι «θα αποχωρήσει σε ένα χρόνο περίπου, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή μέσα στο κοντινό μέλλον». Ο διάσημος παρουσιαστής είναι ο τελευταίος από μια γενιά παρουσιαστών που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό για το έξυπνο χιούμορ τους.

Μιλώντας στο κοινό της εκπομπής, ο Ντέιβιντ Λέτερμαν αναφέρθηκε στον διάλογό του με τον διευθυντή του τηλεοπτικού δικτύου CBS, Λέσλι Μουνβες. «Του τηλεφώνησα πριν από την εκπομπή και του είπα “Λέσλι, ήταν υπέροχα, ήσουν υπέροχος και το κανάλι είναι υπέροχο, αλλά παίρνω σύνταξη”», δήλωσε ο Λέτερμαν. «Εδώ και 21 χρόνια ο Ντέιβιντ Λέτερμαν κόσμησε τις βραδινές ώρες του καναλιού μας με μια ευφυΐα και λαμπρότητα μοναδική για την ιστορία της τηλεόρασης», σχολίασε ο Μούνβες. «Θα είναι δύσκολο να τον αποχαιρετήσουμε», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο 67χρονος παρουσιαστής ξεκίνησε την καριέρα του στο ραδιόφωνο, αλλά σύντομα στράφηκε στην τηλεόραση. Από το 1982 παρουσίαζε το «Late Night with David Letterman» στο τηλεοπτικό κανάλι NBC, πριν αναλάβει το 1993 το «Late Night Show» στο CBS. Ο Λέτερμαν έδωσε σε σπάνιες αλλά ξεχωριστές περιπτώσεις την ευκαιρία στους τηλεθεατές να συνδεθούν με τον ίδιο και την προσωπική του ζωή. Το 2000, όταν υπεβλήθη σε εγχείρηση στην καρδιά, κάλεσε στην εκπομπή τους γιατρούς και τις νοσοκόμες που του έσωσαν τη ζωή για να τους ευχαριστήσει σε μια ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή. Ανοικτή θέση έλαβε και για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, όταν μία εβδομάδα μετά το συμβάν μοιράστηκε, σε έναν από καρδιάς λόγο, τη θλίψη και τη δυσπιστία του. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η εξομολόγησή του το 2009, όταν παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής ότι, ενώ βρισκόταν σε σχέση με τη μέλλουσα σύζυγό του, είχε διάφορες σεξουαλικές περιπέτειες με συνεργάτιδές του.

Η ανακοίνωση της συνταξιοδότησης του Ντέιβιντ Λέτερμαν συμπίπτει με την αντικατάσταση του αντιπάλου του στη νυχτερινή ζώνη, Τζέι Λένο, από τον 39χρονο Τζίμι Φάλον, ο οποίος πλέον παρουσιάζει το «The Tonight Show» στο NBC. Ο Φάλον είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νεανικό τηλεοπτικό κοινό, προσελκύοντας κυρίως τις ηλικίες από 18 έως 49 ετών, με την τηλεθέαση της εκπομπής να έχει εκτοξευθεί κατά 41%. Επίσης, ο νεαρός παρουσιαστής είναι εξαιρετικά ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητά του. Η μελλοντική αποχώρηση του Λέτερμαν από το CBS δημιουργεί την ευκαιρία για το κανάλι να επιλέξει κάποιον που να μπορεί να διεκδικήσει μέρος του τηλεοπτικού κοινού του Φάλον.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT