Στον εισαγγελέα ο Μπαλτάκος για το βίντεο με Κασιδιάρη

Στον εισαγγελέα ο Μπαλτάκος για το βίντεο με Κασιδιάρη

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταθέτει σήμερα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, ως μάρτυρας, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος για την υπόθεση του βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαγνητοσκοπήθηκε η συζήτηση, ενώ ήδη ζήτησε από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπαλτάκος αναμένεται να καταθέσει πώς ακριβώς έγινε η καταγραφή, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα της ποινικής δίωξης σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη για τον τρόπο και τις συνθήκες με τις οποίες έγινε η καταγραφή του υλικού. Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος θα ισχυριστεί πως το περιστατικό έλαβε χώρα στο γραφείο του κατόπιν αιτήματος του Ηλία Κασιδιάρη και εν αγνοία του.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υποκλαπείσας βιντεοσκοπημένης συνομιλίας που είχε ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην άμεση αποπομπή του κ. Τάκη Μπαλτάκου.

«Ολα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χ.Α., κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Μπαλτάκος και προσθέτει πως «όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είπα στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω βουλευτής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ως γ.γ. της κυβέρνησης «ο Παναγιώτης Μπαλτάκος παρείχε νομοτεχνική εργασία, δεν είχε καμία σχέση με τη νομοθετική εργασία αυτό είναι υποχρέωση υπουργών, και υφυπουργών και γίνεται σε συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.»

 «Δεν έχει κλείσει το θέμα Μπαλτάκου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Σημείωσε ότι δεν συνιστά μεμονωμένη περίπτωση στην κυβέρνηση αναφέροντας «εξ όνυχος τον λέοντα… Έχουμε κι άλλα παραδείγματα συγκεκριμένα όπως ότι δεν υπάρχει αντιρατσιστικός νόμος και νόμος για τη χορήγηση της ιθαγένειας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «περιβάλλω με απόλυτη εμπιστοσύνη τους Έλληνες δικαστές (…) η ΧΑ προσπαθεί να χτυπήσει την ελληνική Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε πως «δεν έγινε από εμένα η επιλογή του γγ της κυβέρνησης, κατά συνέπεια υπάρχει ζήτημα πώς επιλέγεται ένας γγ όταν έχει συγκεκριμένο αποτύπωμα πολιτικής συμπεριφοράς, εγείρεται πολιτικό ζήτημα». Υπογράμμισε ότι «δεν μπαίνω σε συγκυβέρνηση ούτε με Σαμαρά ούτε με Βενιζέλο» ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει δεξιά, βαθιά συντηρητική στροφή».

Ο κ. Κουβέλης έδωσε τέλος και στα σενάρια για υποψηφιότητά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι δεν προκύπτει ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών ενώ συμπλήρωσε «είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τέλεια και παύλα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή