Νικητής και τρίτος ο Ολυμπιακός

Νικητής και τρίτος ο Ολυμπιακός

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διά χειρός Βασίλη Σπανούλη, που επεφύλαξε τον ιδανικότερο επίλογο για τον Ολυμπιακό με το εύστοχο τρίποντό του στα 8 εκατοστά του δευτερόλεπτου (68-65), η τρίτη θέση του ομίλου στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας «ντύθηκε στα ερυθρόλευκα» και περιόρισε τον ηττημένο Παναθηναϊκό στην τέταρτη. Αμφότεροι, όμως, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης, από το αποτέλεσμα του αγώνα της Ρεάλ με τη Ζαλγκίρις, στο Κάουνας. Αν σήμερα η Ρεάλ νικήσει στη Λιθουανία, αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η ομάδα της Μόσχας, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τους Μαδριλένους και αμφότερες οι ελληνικές ομάδες έχουν μειονέκτημα έδρας.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιώνιου» αντιπάλου του γέμισε την ψυχολογική δεξαμενή του ενόψει των πλέι οφ, ιδιαίτερα με τον τρόπο που επιτεύχθηκε και το αγωνιώδες φινάλε που είχε, καθώς οι Πειραιώτες δεν «λύγισαν» από τον Παναθηναϊκό που ήταν καλύτερος και είχε σταθερό προβάδισμα στο σκορ μέχρι το 34΄ (56-60). Ο Σπανούλης, που πιστοποίησε για πολλοστή φορά ότι ακόμα και στην άσχημη εμφάνιση του είναι ο ηγέτης που θα αναλάβει το καθοριστικό σουτ, τιμώρησε τους «πράσινους» για την ανολοκλήρωτη προσπάθειά τους.

Το πάθος των πρωταθλητών Ευρώπης και η πεποίθησή τους ότι στο ΣΕΦ μπορεί να ηττηθούν πολύ δύσκολα ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον πέμπτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη φετινή περίοδο και μείωσε το προβάδισμα νικών του «τριφυλλιού» (3-2).

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Νέο Φάληρο ηττημένος από την τρίποντη «βόμβα» του Σπανούλη και τον επιθετικό οίστρο του Σλούκα, αλλά κρατά ως παρακαταθήκη την εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του, ανατρέποντας την άσχημη αρχή της ομάδας του στο χθεσινό ντέρμπι (4΄ 30΄΄ χωρίς πόντο), σε αντίθεση με την εικόνα του Διαμαντίδη ο οποίος ήταν αρνητικός.

Οι 10 πόντοι που σημείωσε έδωσαν διαφορά εννέα πόντων (26-35, 29-37 ημ.) στους φιλοξενούμενους και συνολικά η απόδοσή του προκάλεσε εντύπωση συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περιορίσει πάλι τη δημιουργία παιχνιδιού από τον Σπανούλη, οι γηπεδούχοι παρουσίασαν επιθετικό πρόβλημα απέναντι στην οργανωμένη άμυνα του «τριφυλλιού» και οι λύσεις δόθηκαν εν μέρει από τον Ντάντσον και το δίδυμο των Μάντζαρη και Σλούκα που πέτυχαν τρία καθοριστικά τρίποντα και μετέτρεψαν το 29-41 σε 41-41.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 7 (1), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7 (1).

ΠΑΟ: Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5 (1), Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT