Χαμηλώνει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ περί αστέγων

Χαμηλώνει τους τόνους το ΠΑΣΟΚ περί αστέγων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλότερους τόνους τηρεί η Χαρ. Τρικούπη μετά την προχθεσινή σφοδρή αντίδραση στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη δημιουργία υποδομών μέριμνας για αστέγους, δίχως να έχει ειδοποιηθεί το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο κ. Ευ. Βενιζέλος με τον κ. Αντ. Σαμαρά, προχθές το βράδυ, το κλίμα ήταν, τελικώς, θετικό και οι δύο άνδρες έδειξαν να ξεπερνούν την ατμόσφαιρα σύγκρουσης που παρ’ ολίγον να δημιουργηθεί. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι η -εσκεμμένη- απρονοησία οφείλεται στους δύο συναρμόδιους υπουργούς, Αδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Βρούτση.

Το μέρος του κ. Βενιζέλου έλαβε στη συγκεκριμένη περίπτωση χθες και ο κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος εκτίμησε (Βήμα fm) ότι «ήταν λάθος του κ. Σαμαρά και τον παρέσυραν οι σύμβουλοί του». Ο κ. Πάγκαλος έλαβε μάλιστα και το μέρος του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος δεν προσεκλήθη στην εκδήλωση όπου έγιναν οι ανακοινώσεις, παρότι ο ίδιος και η γενική γραμματέας Εφη Πέγκου είναι οι κύριοι συντελεστές του σχεδιασμού των συγκεκριμένων μέτρων κοινωνικής πολιτικής.

Προκειμένου να υπερασπιστούν την πατρότητα των ανακοινώσεων στις οποίες προέβη ο πρωθυπουργός, από τη Χαρ. Τρικούπη έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο ουσιαστικά περιγράφονται οι πρωτοβουλίες που έλαβε πρόσφατα ο κ. Κεγκέρογλου. Από το ΠΑΣΟΚ μάλιστα εξηγούν ότι έτσι γίνεται αντιληπτό «ποιοι δούλεψαν πραγματικά και ποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν μικροπολιτικά και με παλαιοκομματική λογική την αντιμετώπιση του σημαντικού και κοινωνικά ευαίσθητου προβλήματος των αστέγων».

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι η Γ.Γ. Πρόνοιας (της οποίας προΐσταται η κ. Πέγκου και αποτελεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ) είχε εκπονήσει εθνικό σχέδιο δράσης για τη λήψη μέριμνας στα προβλήματα των αστέγων ήδη από το 2013, ύστερα από διαβούλευση με τους φορείς οι οποίοι παρέχουν φροντίδα και στήριξη σε όσους δεν διαθέτουν πρόσβαση σε στέγη και τροφή. Και επισημαίνεται ότι βάσει όσων είχαν, ούτως ή άλλως, δρομολογηθεί, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ως όριο για την ενεργοποίησή του τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή