Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενδείξεις για χρήση τοξικού χημικού από το καθεστώς Ασαντ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ενδείξεις για χρήση τοξικού χημικού από το καθεστώς Ασαντ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού χημικού, πιθανότατα του χλωρίου, στη Συρία αυτόν το μήνα έχουν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Έχουμε ενδείξεις χρήσης ενός τοξικού βιομηχανικού χημικού» στην πόλη Κφάρ Ζέιτα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι.

«Εξετάζουμε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη» είπε στους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν κι-Μουν προειδοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα θα υπονομεύσουν τις προσπάθειες επίτευξης μιας πολιτικής λύσης στον εμφύλιο πόλεμο που σπαράσσει τη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια εάν πραγματοποιηθούν την 3η Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Ο Μπαν κι-Μουν και ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι έχουν «προειδοποιήσει ότι η διεξαγωγή εκλογών υπό τις παρούσες συνθήκες εν μέσω της συνεχιζόμενης σύρραξης και των μαζικών εκτοπισμών θα καταστρέψει την πολιτική διαδικασία και θα υποσκάψει τις προοπτικές μιας πολιτικής λύσης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Παράλληλα και η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στη Συρία «δεν θα έχει καμια αξία ούτε αξιοπιστία».

«Το σχέδιο Άσαντ για τις εκλογές έχει μοναδικό στόχο την ενίσχυση της δικτατορίας του» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μαρκ Σίμοντς, σε ένα δελτίο τύπου.

Από την πλευρά της η συριακή αντιπολίτευση χαρακτήρισε σήμερα «φάρσα» τις προεδρικές εκλογές του Ιουνίου.

«Η ανακοίνωση σήμερα του καθεστώτος Άσαντ, ότι οι προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, πρέπει να θεωρηθεί μια φάρσα και να απορριφθεί από τη διεθνή κοινότητα» ανέφερε το γραφείο του επικεφαλής του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, Άχμεντ Τζάρμπα σε ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή