Παρελθόν ο Μόγιες, «σωσίβιο» ο Γκιγκς

Παρελθόν ο Μόγιες, «σωσίβιο» ο Γκιγκς

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννέα μήνες άντεξε ο Ντέιβιντ Μόγιες στη Γιουνάιτεντ (ή η Γιουνάιτεντ τον κ. Μόγιες), καθώς από χθες ο Σκωτσέζος προπονητής είναι επισήμως παρελθόν για την ομάδα που μόλις τον περασμένο μήνα απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ήττα με 2-0 από την ομάδα στην οποία έφτιαξε το όνομά του, την Εβερτον ήταν το κύκνειο άσμα του κ. Μόγιες στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», που έχουν χάσει όλους τους στόχους τους για φέτος και του χρόνου όχι μόνο θα μείνουν εκτός Ευρώπης αλλά και θα πρέπει πιθανότατα να αποκαλούν τη μισητή Λίβερπουλ «πρωταθλήτρια».

Ετσι οι αδελφοί Γκλέιζερ, ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, αποφάσισαν να… ξεφορτωθούν από τώρα τον προπονητή που ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο της διαδοχής του σερ Αλεξ Φέργκιουσον το περασμένο καλοκαίρι.

Στη θέση του κ. Μόγιες τοποθετήθηκε μέχρι νεωτέρας ο πρώην βοηθός του, Ράιαν Γκιγκς, που όπως λέγεται στο Μάντσεστερ είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στην ομάδα εκτός από τυχόν επιστροφή του σερ Αλεξ.

Επειτα από 23 χρόνια και 962 εμφανίσεις με τη Γιουνάιτεντ ως παίκτης, ο Ουαλλός παίρνει έστω και προσωρινά τα ηνία της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον πλέον επιτυχημένο σύλλογο στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. «Ο Ράιαν θα μπορούσε σίγουρα να γίνει προπονητής διότι είναι τόσο σοφός και όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες τον σέβονται», είχε γράψει στην αυτοβιογραφία του ο σερ Αλεξ για τον παίκτη που είναι η ζωντανή ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ έχοντας παίξει κάθε χρόνο από την καθιέρωσή της το 1992.

Ο Γκιγκς, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση της διοίκησης της (ακόμη) πρωταθλήτριας Αγγλίας, θα παραμείνει στην άκρη του πάγκου μέχρι να βρεθεί ο επόμενος μόνιμος προπονητής στο Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο, ο αγγλικός σύλλογος εισέπραξε ήδη αρνητικές απαντήσεις χθες από τους τεχνικούς των δύο φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ, τους Πεπ Γκουαρδιόλα της Μπάγερν Μονάχου και Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ, και μάλιστα δημοσίως.

Για τα γραφεία στοιχημάτων φαβορί είναι ο πρώην τεχνικός του Αγιαξ, της Μπαρτσελόνα, της Μπάγερν και τώρα της εθνικής Ολλανδίας Λούις Φαν Χάαλ, που έχει ήδη πει ότι θα αποχωρήσει μετά το Μουντιάλ από τους «οράνιε» και ότι επιθυμεί να εργαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή