Αντεξε η Τσέλσι στη Μαδρίτη

Αντεξε η Τσέλσι στη Μαδρίτη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε χθες η Τσέλσι, που απέσπασε ισοπαλία (0-0) από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Οι «μπλε» του Μουρίνιο, επιλέγοντας ένα παιχνίδι τακτικής με έμφαση στην άμυνα, πήραν το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα – έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Στο πρώτο ημίχρονο, το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος στο 14΄ έπειτα από απόκρουσή του σε απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Κόκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί (εξάρθρωση ωμοπλάτης). Ο αντικαταστάτης του, ο 42χρονος Μαρκ Σβάρτσερ, στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους έμεινε κι αυτός να παρατηρεί περίπου σαν… θεατής την Ατλέτικο να έχει την κατοχή μπάλας, αλλά να μη μπορεί να απειλήσει. Η μόνη περίπτωση που το κοινό του Βιθέντε Καλδερόν σηκώθηκε από τις θέσεις του ήταν στο 34΄, όταν το σουτ του Σουάρεθ πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σβάρτσερ, ο οποίος φάνηκε να την αγγίζει ελάχιστα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον «πολιορκητικό κριό» της Ατλέτικο να βρίσκει σθεναρή αντίσταση από τη διάταξη των Λονδρέζων. Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν ούτε με τη δεύτερη… αναποδιά που έτυχε στην Τσέλσι, όταν στο 72΄ τραυματίστηκε και ο Τζον Τέρι, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Ο Μουρίνιο θεωρείται… μετρ σε παιχνίδια που η ομάδα του χρειάζεται να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Εβγαλε εκτός ρυθμού τον Ντιέγκο Κόστα και κράτησε μακριά από την περιοχή τους παραγωγικούς μέσους των γηπεδούχων. Στο 55΄ και στο 60΄ μία άστοχη έξοδος του Σβάρτσερ και ένα σουτ του Ντιέγκο που κατέληξε άουτ χτύπησαν καμπανάκι για την άμυνα των «μπλε», που λειτούργησε υποδειγματικά. Στο 76΄ ήταν η σειρά του Αυστραλού τερματοφύλακα να δείξει την πείρα του, αποκρούοντας με δυσκολία φάουλ του Γκάμπι, ενώ στο 80΄ η κεφαλιά του Τουράν από καλή θέση πέρασε άουτ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γοδίν, Φιλίπε, Σουάρεθ (79΄ Σόσα), Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (86΄ Βίγια), Ντιέγκο (60΄ Τουράν), Ντιέγκο Κόστα.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ (18΄ Σβάρτσερ), Αθπιλικουέτα, Τέρι (73΄ Σίρλε), Κέιχιλ, Κόουλ, Μίκελ, Λουίζ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (93΄ Ντεμπά Μπα), Τόρες.

Ο πρώτος πρόωρος τελικός μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν γίνεται απόψε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (21.45, ΔΤ), με τη «βασίλισσα» και την πρωταθλήτρια Ευρώπης να συγκρούονται για μια θέση στον τελικό της Λισσαβώνας.

Τα βλέμματα όλων στον αποψινό αγώνα θα είναι αφενός στον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον τεχνικό της Μπάγερν που ως προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί μόνο δύο φορές σε 15 αγώνες από τη Ρεάλ Μαδρίτης, και αφετέρου στον Κριστιάνο Ρονάλντο που ακόμη δεν έχει συνέλθει πλήρως από τον τραυματισμό του. Ωστόσο, ο τεχνικός των «μερένχες», Κάρλο Αντσελότι, δήλωσε χθες ότι θεωρεί πως ο Πορτογάλος θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή