Θυμίζουν το Καστελλόριζο ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ

Θυμίζουν το Καστελλόριζο ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφορμή για σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση στάθηκε η χθεσινή «επέτειος» για τα τέσσερα χρόνια από τη στιγμή της πρώτης ανακοίνωσης της προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε. εκ μέρους του κ. Γ. Παπανδρέου στο Καστελλόριζο. Τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εξέδωσαν ανακοινώσεις επικρίνοντας με δριμύτητα τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και καλώντας τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να αντιληφθούν το αδιέξοδο που προκαλούν στη χώρα με τις επιλογές τους.

«Επί τέσσερα χρόνια, η χώρα ζει στη σκιά των Μνημονίων, που βύθισαν την κοινωνία και εγκλώβισαν την οικονομία στον φαύλο κύκλο της ύφεσης», υποστήριξε ο κ. Φ. Κουβέλης και κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει ρότα», προβλέποντας, μάλιστα, ότι «μετά τις ευρωεκλογές προετοιμάζονται μέτρα που κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση». «Αποσπασματικά μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης υπήρξαν, χωρίς, ωστόσο, να ανατρέψουν τη γενική αρνητική κατάσταση», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επανέλαβε ότι «απαιτείται μια νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους». Σχολιάζοντας, τέλος, την είδηση της επιβεβαίωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat, υπενθύμισε ότι «με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ επετεύχθη η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία», αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να μην το διανείμει «με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις» και να αντιληφθεί ότι «χρειάζεται μια νέα οικονομική πολιτική για την ανάπτυξη και κυρίως για την καταπολέμηση της ανεργίας».

«Συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την αποφράδα ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι και την έπνιξε στη μέγγενη του Μνημονίου», είπαν από την πλευρά τους και οι ΑΝΕΛ μέσω του Τέρενς Κουίκ. Ο υποψήφιος για την περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας – Θράκης υποστήριξε, επίσης, ότι «η μνημονιακή συγκυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική πολιτική που επέβαλαν οι δανειστές, με αποτέλεσμα εκατομμύρια Ελληνες να είναι άνεργοι, χιλιάδες συμπολίτες μας να οδηγηθούν στην αυτοκτονία, να έχει καταλυθεί η εθνική κυριαρχία και να μπαίνουν σε κίνδυνο κρίσιμα εθνικά μας θέματα που αφορούν τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Κύπρο».

Μιλώντας, τέλος, στους υποψηφίους ευρωβουλευτές του, ο κ. Πάνος Καμμένος αποκάλεσε την ομάδα του «dream team» των ευρωεκλογών και περιέγραψε ως στόχο των ΑΝΕΛ να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις και να επαναλάβουν το ποσοστό που πέτυχαν στις εθνικές εκλογές του 2012. «Χωρίς να υπάρχει τότε κρατική χρηματοδότηση, χωρίς να υπάρχουν σπόνσορες και budget και χωρίς αναγνωρισιμότητα, καταφέραμε και πήραμε 11% στις πρώτες εκλογές και 8% στις δεύτερες. Στόχος μας είναι τουλάχιστον το ποσοστό των πρώτων εκλογών και τον στόχο αυτόν πρέπει να τον πετύχουμε», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή