Διεθνές βραβείο για το Costa Navarino

Διεθνές βραβείο για το Costa Navarino

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία παγκόσμια διάκριση, χθες, για την Ελλάδα μέσω της βράβευσης της Costa Navarino ως καλύτερου προορισμού στο πλαίσιο του θεσμού των Tourism for Tomorrow Αwards του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού.

Η ανακοίνωση των νικητών-προορισμών και επιχειρήσεων σε έξι κατηγορίες βραβείων για τις πρακτικές αειφόρου τουρισμού που εφάρμοσαν έγινε στο περιθώριο της τουριστικής συνόδου κορυφής του Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Hainan στην Κίνα. Στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας είχαν επιλεγεί από 18 ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες τρεις φιναλίστ για μία από τις έξι κατηγορίες βραβείων (για Επιχειρήσεις, για Κοινότητες, για Προορισμούς, για Καινοτομία και για Ανθρώπινους Πόρους). Για την απονομή του βραβείου στην Costa Navarino ελήφθησαν υπόψη οι δράσεις της στον τομέα του αειφόρου τουρισμού, όπως για παράδειγμα τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική, την αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας, τις πράσινες στέγες και τις μεταφυτεύσεις δένδρων.

Τα δύο βραβεία που καθιερώθηκαν για πρώτη φορά φέτος αφορούσαν τη Καινοτομία και τους Ανθρώπινους Πόρους. Το βραβείο των Ανθρώπινων Πόρων κατέλαβε το Εθνικό Ινστιτούτο Τουρισμού και Φιλοξενίας του Λάος (Lanith) και το βραβείο καινοτομίας η Esosphere στην Ινδία. Το Βραβείο για επιχειρήσεις έλαβε η Αsilia Africa, για Κοινότητες η Κοινότητα Arviat στον Καναδά και για το περιβάλλον η ξενοδοχειακή μονάδα Jetwing Vil Uyana στη Σρι Λάνκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών το Συμβούλιο στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας έχει αναγνωρίσει 126 φιναλίστ στις διάφορες κατηγορίες εκ των οποίων οι 42 ήταν νικητές. Δηλώσεις για τη σπουδαιότητα των βραβείων έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του συμβουλίου, David Scowsill.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή