Περιζήτητα τα γραφεία στη Γερμανία

Περιζήτητα τα γραφεία στη Γερμανία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η αγορά κατοικίας στη Γερμανία να καταγράφει τα πρώτα σημάδια ελαφριάς κόπωσης ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με την αγορά γραφείων, η οποία φαίνεται να συνεχίζει την άνοδό της, αν τουλάχιστον κρίνει κανείς από τη δραστηριότητα νέων ενοικιάσεων στο Βερολίνο, όπου μισθώθηκαν 152.000 τ.μ. γραφειακών χώρων κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, μέγεθος ρεκόρ για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο του κάθε έτους.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Cushman & Wakefield, η αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν και είχαν ενοικιαστεί 127.000 τ.μ. γραφείων, αγγίζει το 20%. Δείγμα του πόσο εντυπωσιακή ήταν η δραστηριότητα του πρώτου τριμήνου στο Βερολίνο είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας 10ετίας ο μέσος όρος των νέων ενοικιάσεων διαμορφώνεται σε 119.100 τ.μ.

Εξίσου δυναμικό όμως είναι και το ξεκίνημα της χρονιάς για την αγορά γραφείων της Φρανκφούρτης. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, οι νέες ενοικιάσεις γραφείων άγγιξαν τις 86.000 τ.μ., μέγεθος υψηλότερο κατά 39% σε σχέση με τις 62.000 τ.μ. του αδύναμου πρώτου τριμήνου του 2013. Μάλιστα, η επιφάνεια των γραφείων που μισθώθηκαν κατά τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους είναι μεγαλύτερη από τον μέσο όρο της προηγούμενης δεκαετίας, που διαμορφώνεται σε 84.700 τ.μ. Οπως αναφέρει η ανάλυση της Cushman & Wakefield, η εν λόγω δραστηριότητα αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς η ζήτηση στην αγορά της Φραγκφούρτης παραμένει υψηλή, τη στιγμή όμως που η προσφορά βαίνει διαρκώς μειούμενη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή