Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μονομαχούν στον τελικό Κυπέλλου

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μονομαχούν στον τελικό Κυπέλλου

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να συνθέσουν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου δύο ομάδες κορυφής, με βαριές φανέλες και τεράστια ιστορία. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ βρίσκονται αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ, αναζητώντας και οι δύο έναν τίτλο που έχουν καιρό να γευτούν, σε ένα μεγάλο ραντεβού που ανάλογό του είχαμε να δούμε από τον τελικό του 2008, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Είχε μεσολαβήσει, βέβαια, ο τελικός του 2010 με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Αρη, αλλά παρότι η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέπληξε με τη μετακίνηση 25 χιλ. οπαδών της, αγωνιστικά δεν είχε τη δυναμική προηγούμενων χρόνων, όταν έπαιζε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντιθέτως, σήμερα αναμετρώνται δύο ομάδες που πέρα από το μεγάλο ειδικό βάρος τους, τερμάτισαν στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος και έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον.

Για τον Παναθηναϊκό, η παρουσία του στον τελικό συνιστά ήδη επιτυχία, έστω κι αν δεν χρειάστηκε να κάνει υπερβάσεις για να φτάσει ως εδώ, μιας και απέκλεισε ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας. Με τη ριζική ανανέωση που επιχειρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και με πολύ περιορισμένο μπάτζετ, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τη χρονιά με μικρές προσδοκίες, αλλά κατάφεραν να αποτελέσουν την ομάδα – έκπληξη της περιόδου, με τεράστια βελτίωση σε όλους τους τομείς τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο. Εχοντας δημιουργήσει αγωνιστικές και οικονομικές υπεραξίες, απέχουν πλέον ένα βήμα από την κατάκτηση ενός τίτλου που θα επιβραβεύσει τη σκληρή δουλειά τους σε όλα τα επίπεδα από την αρχή της σεζόν.

Η παρουσία του ΠΑΟΚ στον σημερινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της… διαδικασίας διεκδίκησης τίτλων στην εποχή Ιβάν Σαββίδη. Πριν από δύο καλοκαίρια, ο ομογενής επιχειρηματίας απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, θέλοντας να επενδύσει. Το κάνει δύο χρόνια με στόχο, όπως ο ίδιος είπε, την κατάκτηση της κορυφής, το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να διεκδικήσει φέτος τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, αλλά ποιος μπορεί να προσπεράσει έναν τίτλο, ειδικά όταν λείπει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» τα τελευταία 11 χρόνια;

Η σπουδαία αναμέτρηση ξεκινάει στις 8 το βράδυ στο ΟΑΚΑ και θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τηλεοπτικά από τον ΟΤΕ TV.

Τον τελικό θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τηλεοπτικά σε μαγνητοσκόπηση και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις 10 το βράδυ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων

Τα μέτρα που έχει λάβει η αστυνομία είναι δρακόντεια ενώ σε ισχύ βρίσκεται έως τις 20:00, ώρα έναρξης του παιχνιδιού, η απαγόρευση στις δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων.

Νωρίτερα, ουρές πολλών χιλιομέτρων δημιουργήθηκαν στα διόδια των Αφιδνών, λόγω των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερα από 350 πούλμαν με 22.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που έρχονται στην Αθήνα για τον μεγάλο τελικό.

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Δύο συλλήψεις στα γραφεία συνδέσμου του ΠΑΟΚ, στην Ομόνοια

Δύο άτομα, 33 και 37 χρόνων, συνελήφθησαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα, στα γραφεία Συνδέσμου Φιλάθλων του ΠΑΟΚ επί της οδού Πειραιώς, στο κέντρο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στους εσωτερικούς χώρους των γραφείων, στο κλιμακοστάσιο και σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 15 βεγγαλικά, τρεις μεταλλικές ράβδοι, τέσσερα διάφανα πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και δύο μαχαίρια.

Οι συλληφθέντες είναι οι υπεύθυνοι των γραφείων του Συνδέσμου και οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή