Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι

Ελεύθεροι με όρους οι κατηγορούμενοι

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με μικρές χρηματικές εγγυήσεις των 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έφυγαν από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία τους ο διαχειριστής του λούνα παρκ όπου βρήκε τραγικό και άδικο θάνατο ο 13χρονος μαθητής και ο ιταλικής καταγωγής εκμισθωτής των επικίνδυνων παιχνιδιών.

Η ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας ομοφώνησαν στην επιλογή των συγκεκριμένων περιοριστικών όρων για τους δύο που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης του λούνα παρκ αλλά και των παιχνιδιών που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο. Αντίθετα για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, υπαλλήλους στο λούνα παρκ του Ελληνικού, καταγωγής από το Μπανγκλαντές, επιβλήθηκε μόνον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι απολογίες και των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαχειριστής του μοιραίου λούνα παρκ προσκόμισε στην ανακρίτρια δικαιολογητικά για τη λειτουργία του, ισχυριζόμενος, ότι το παιχνίδι που οδήγησε στον θάνατο το άτυχο παιδί ήταν καινούργιο και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός του από την αρμόδια εταιρεία.

Ο κατηγορούμενος απέδωσε το τραγικό περιστατικό «σε έντονα καιρικά φαινόμενα» αναφέροντας πως τα δικαιολογητικά για την εύρυθμη λειτουργία του λούνα παρκ δεν είχαν δοθεί στον δήμο, διότι ουδέποτε του ζητήθηκαν.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην απολογία του και ο ιταλικής καταγωγής εκμισθωτής των παιχνιδιών αποδίδοντας -και αυτός- το τραγικό συμβάν σε «ανεμοστρόβιλο που σήκωσε στον αέρα τη φουσκωτή μπάλα». Οι ισχυρισμοί των βασικών κατηγορουμένων περί ακραίων καιρικών φαινομένων που ουσιαστικά προκάλεσαν τον θάνατο στον άτυχο 13χρονο, ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από καταθέσεις μαρτύρων που υπάρχουν στη δικογραφία.

Αυτόπτες του τραγικού συμβάντος έχουν καταθέσει ότι «δεν φυσούσε αέρας» τη μοιραία στιγμή και ότι δεν υπήρχαν στο λούνα παρκ μέτρα ασφαλείας που να προστατεύουν τα παιδιά που έπαιζαν.

Στο μεταξύ πριν από την ολοκλήρωση των απολογιών των εμπλεκομένων κατατέθηκε προσφυγή από τους δικηγόρους τους για την αλλαγή της αρχικής κατηγορίας που τους είχε αποδοθεί επί το βαρύτερο, από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Βασικός τους ισχυρισμός, ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να τους αποδοθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Η προσφυγή θα κριθεί αρμοδίως, ενώ η ανάκριση συνεχίζεται για την απόδοση, ενδεχομένως ευθυνών και σε άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξετασθούν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών για πλημμελή έλεγχο του συγκεκριμένου λούνα παρκ, όπως και άλλες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης ως σημαντικό στοιχείο θα ληφθεί υπόψη το πόρισμα που θα εκδοθεί από το αρμόδιο συμβούλιο που θα εξετάσει τυχόν ευθύνες του δημάρχου Ελληνικού και Αργυρούπολης κ. Χρήστου Κορτζίδη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT