«Ποτάμι»: Επιλογή διοικητή ΤτΕ μέσω διαγωνισμού

«Ποτάμι»: Επιλογή διοικητή ΤτΕ μέσω διαγωνισμού

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση για την επιλογή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω διεθνούς διαγωνισμού, κατά τα βρετανικά πρότυπα, κατέθεσε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επισήμανε ότι έτσι θα παύσουν και οι κατηγορίες μεταξύ κομμάτων περί επιλογής των εκάστοτε «αρεστών». Και έφερε ως παράδειγμα τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας που είναι Καναδός και διορίστηκε στη θέση έπειτα από διεθνή διαγωνισμό.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέπτυξε και την άποψη του «Ποταμιού» για τις ιδιωτικοποιήσεις, περιγράφοντάς τις ως αναγκαίες μόνο εάν «αποδίδουν οφέλη» στις τοπικές κοινωνίες. Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» επανέλαβε την αρνητική άποψή του για την έκτακτη, εκλογική επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επί τούτου, απηύθυνε πρόσκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα να μην εισπράξουν τα επτά εκατ. ευρώ που τους αναλογούν, καθώς αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση 15.000 οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Τόνισε ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων είναι «πέντε φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης», ενώ έφερε ως παράδειγμα το κόστος εκτύπωσης των ψηφοδελτίων. Οπως επισήμανε στο «Ποτάμι» θα δαπανήσουν 9.980 ευρώ για τα ψηφοδέλτια τη στιγμή που, όπως είπε, «ένας πολιτικός αρχηγός άκουσα ότι είπε ότι το κόμμα του θα πληρώσει 240.000 ευρώ. Φαίνεται ότι υπάρχει διαφορετική αίσθηση του χρήματος».

Ο κ. Θεοδωράκης άφησε, επίσης, αιχμές εναντίον του ηθοποιού και τηλεπαρουσιαστή Λ. Λαζόπουλου. Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του τηλεπαρουσιαστή, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε: «Εγώ έχω πάει φαντάρος στο Διδυμότειχο, έχω τα λεφτά μου εδώ, κάνω τη φορολογική δήλωσή μου εδώ. Δεν υπάρχει μετρητής πατριωτισμού». Επανέλαβε την άποψη ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες πολιτικές συμμαχίες, τόνισε, ωστόσο, ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει καμία κυβέρνηση «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων». Και, διατύπωσε εκ νέου τη θέση πως αν το «Ποτάμι» σημειώσει χαμηλές επιδόσεις, της τάξης του 3% – 5% δεν θα συνεχίσει την πολιτική προσπάθεια.

Αιχμές Π. Καμμένου κατά Στ. Θεοδωράκη

Την ειρωνική αντίδραση του κ. Π. Καμμένου προκάλεσε χθες η πρόταση του Στ. Θεοδωράκη να αποποιηθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα 7 εκατ. της έκτακτης προεκλογικής τους επιχορήγησης και να βοηθηθούν με τα χρήματα αυτά 15.000 οικογένειες που τα έχουν περισσότερη ανάγκη. Μόλις έγινε γνωστή η πρόταση του επικεφαλής του «Ποταμιού», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έγραψε στο Τwitter την εξής αιχμηρή φράση: «Αν ο Θεοδωράκης μάς εξασφαλίσει την ίδια προβολή που έχει από τα ΜΜΕ, δεχόμαστε να μην πάρουμε τα 52.000 € της εκλογικής επιχορήγησης»! Παράλληλα, δε, οι συνεργάτες του αναρωτιούνταν αν υπάρχει στοιχειώδης, έστω, έλεγχος των χρόνων που αφιερώνουν τα κανάλια στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη.

Το «Ποτάμι» δεν άφησε την αιχμή Καμμένου να πέσει κάτω. Aργότερα, με δική του ανάρτηση, στην οποία επισύναψε και μια συνέντευξη του κ. Καμμένου, τον κάλεσε ευθέως να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι για να τυπώσει τα δικά του ψηφοδέλτια χρειάζονται 250.000 ευρώ, ενημερώντας τους πολίτες ότι ο κ. Θεοδωράκης πήρε προσφορά μόλις 10.000 ευρώ. Η συζήτηση θα έχει και συνέχεια, καθώς ο μεν κ. Καμμένος ζήτησε δημοσίως από τον κ. Θεοδωράκη να του συστήσει τον δικό του τυπογράφο, το δε «Ποτάμι» ανταπάντησε ότι θα του στείλει όλες τις προσφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT