Γ. Στουρνάρας: «Θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή λύση για το χρέος»

Γ. Στουρνάρας: «Θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή λύση για το χρέος»

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης για την ελάφρυνση του χρέους θα ζητήσει από τους εταίρους της η Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Στο πλαίσιο παρουσίασης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα για τα επόμενα δέκα χρόνια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να μειώσουμε τις ετήσιες οικονομικές ανάγκες μας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στις πληρωμές τόκων ύψους 6 δισεκ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλει η Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους. «Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ζημίες στους εταίρους μας – θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή λύση» σημείωσε.

«Θα υπενθυμίσω στους συναδέλφους μου την απόφαση που ελήφθη το Νοέμβριο του 2012, να αρχίσουν οι συνομιλίες αυτές αν η Ελλάδα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT