Απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία

Απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετασεισμικές δονήσεις των επεισοδίων στη Λεωφόρο ταρακούνησαν τον Παναθηναϊκό περισσότερο κι από τους δύο χαμένους βαθμούς στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ υπήρχε έκδηλη απογοήτευση όχι μόνο για την πιθανή τιμωρία της ομάδας, αλλά και για τη χαμένη ευκαιρία να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα πιο μπροστά, ανοίγοντας δρόμους κλειστούς για χρόνια. Αντ’ αυτού, τα επεισόδια έφεραν πισωγύρισμα κι έδειξαν ότι χρειάζεται πολύς χρόνος και πολλή δουλειά ακόμα για να φτάσει η ημέρα που οι οπαδοί των «μεγάλων» ομάδων θα μπορούν να συνυπάρξουν ειρηνικά στις εξέδρες. Πέρα από την απογοήτευση, εκφράζεται και προβληματισμός για τα μέτρα που πήρε η αστυνομία, ειδικά για τον τρόπο που άφησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να μπουν ασυνόδευτοι στο γήπεδο, χωρίς να έχει ένα σχέδιο δράσης ώστε να περιοριστούν κάποιοι «ανεγκέφαλοι» που εύκολα μπορούσαν να παρασύρουν και τους άλλους.

Με μια γενναία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Γιάννης Αλαφούζος ζήτησε συγγνώμη για τα επεισόδια και παραδέχθηκε ότι η πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού αποδείχθηκε υπεραισιόδοξη: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς, την τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Η εκτίμησή μου για το επόμενο βήμα, που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μαζί, αποδείχτηκε υπεραισιόδοξη. Η καλή και σωστή πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού, να προσκληθούν στο γήπεδό του οπαδοί των αντιπάλων, στο χθεσινό παιχνίδι, δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Είναι προφανές πως δεν θα επανέλθω μέχρις ότου βεβαιωθούμε ότι οι συνθήκες συνύπαρξης στη μεγάλη γιορτή, που είναι το ποδόσφαιρο, έχουν οριστικά βελτιωθεί». Παράλληλα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήγε στις προπονητικές εγκαταστάσεις και ζήτησε συγγνώμη από τους ποδοσφαιριστές για τα όσα έζησαν την Κυριακή το βράδυ, δηλώνοντας αιφνιδιασμένος από την επιθετική συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά από μια τέτοια χειρονομία καλής θέλησης.

Θέση πήρε και ο ΠΑΟΚ, δηλώνοντας έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τα επεισόδια στον αγώνα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και σκοπεύει να προβεί σε κάθε ενέργεια που κρίνεται αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα ιδεώδη και την ιστορία του Δικέφαλου. Οι κανόνες συμπεριφοράς είναι ξεκάθαροι και επιβάλλεται να γίνουν σεβαστοί από όλους. Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφορικά με τη συμπεριφορά των οπαδών έχει εκφραστεί επανειλημμένως. Κάθε ενέργεια βίας είναι εκτός λογικής της συμπαράστασης προς την ομάδα. Ακόμη κι αν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε μορφής πρόκλησης. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι ο ίδιος ο οργανισμός του Συλλόγου να εκπέμπει υγεία, να βγάζει περηφάνια και να εμπνέει σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη».

Μετά τα όσα συνέβησαν, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει, για λόγους ασφαλείας, τα χίλια εισιτήρια που είχε πάρει από τον Αστέρα Τρίπολης για το αυριανό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Αντίθετα, η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν απέσυρε (ή δεν πρόλαβε να αποσύρει) το αίτημά της για χορήγηση εισιτηρίων στον κυριακάτικο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, το οποίο απορρίφθηκε από την αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή