Έμποροι: «Επιεικώς αδιάφορη» η κίνηση της Κυριακής στον Πειραιά

Έμποροι: «Επιεικώς αδιάφορη» η κίνηση της Κυριακής στον Πειραιά

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετη άποψη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, πως «πετυχαίνει το πείραμα» του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, έχει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά τονίζοντας ότι στον Πειραιά τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 4 Μαΐου, «ήταν επιεικώς αδιάφορα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις».

Ο ΕΣΠ, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει παράλληλα ότι οι εικόνες «που ανέδειξε το Υπουργείο και η τηλεόραση» προέρχονταν από καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, πολυχώρους και εκπτωτικά χωριά, «κάνοντάς μας για άλλη μια φορά ξεκάθαρο, τι ακριβώς εξυπηρετεί ο συγκεκριμένος νόμος και ποιους ευνοεί».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, επιφυλάσσεται πάντως να εκφράσει την τεκμηριωμένη γνώμη του συνολικά, τόσο για το μέτρο των Κυριακών, όσο και για το «αμφιβόλου αποτελεσματικότητας», όπως το χαρακτηρίζει, μέτρο των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή