Αφαίρεση βαθμών από πλέι οφ για ΠΑΟΚ

Αφαίρεση βαθμών από πλέι οφ για ΠΑΟΚ

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Aμεση ισχύ (από τα πλέι οφ) θα έχει η αφαίρεση των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ, για τα όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπως αποφάσισε χθες η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, ενώ διατηρούνται οι δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Η απόφαση της επιτροπής, όπως αναμενόταν, προκάλεσε την οργή της ασπρόμαυρης ΠΑΕ και ένα νέο μπαράζ ανακοινώσεων με την ομοσπονδία, η οποία απάντησε.

Λίγη ώρα μετά την απόρριψη της έφεσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τόνισε μεταξύ άλλων: «Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα. Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Off αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας. Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) "ιδανικά" μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Η ομοσπονδία απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον ίδιο τρόπο. Τα κυριότερα σημεία της: «Μοναδικός στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να πλήξει με κάθε τρόπο τη διοίκηση της ΕΠΟ και, στην προκειμένη περίπτωση, επιχειρεί να τη συνδέσει με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτει σε αντιφάσεις στη σημερινή της ανακοίνωση. Ας καταλήξει: έχει η ΕΠΟ "τη θεσμική βούληση να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ" ή διαλύθηκε "το όποιο ψήγμα λογικής (αν) έχει απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα"; Δηλαδή, είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας; Αν καταλήξει στη δεύτερη εκδοχή, είναι χρήσιμο να πληροφορηθεί (εκ νέου) η κοινή γνώμη ότι οι πειθαρχικές επιτροπές έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα και πως η διοίκηση της ΕΠΟ δεν επενέβαινε, δεν επεμβαίνει και δεν πρόκειται να επέμβει στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Εχει αποδειχτεί ότι η καθ’ έξιν επιτιθέμενη στη διοίκηση της ΕΠΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλει δημόσια την Ομοσπονδία. Αποδίδοντάς της, όμως, μέχρι και την κατηγορία ότι κατευθύνει αποφάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλει εν ενεργεία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου (Πρόεδρος Επιτροπής Εφέσεων), Επίτιμο Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Επίτιμη Εφέτη και Αντεισαγγελέα Εφετών (Μέλη Επιτροπής Εφέσεων)».

Λίγη ώρα μετά ο ΠΑΟΚ απάντησε: «Η αντίληψη της πραγματικότητας απαιτεί ευφυΐα. Την οποία προφανώς στερείται η διοίκηση της ΕΠΟ. Ο… εγκέφαλος που συνέταξε την ανακοίνωση απάντησης στον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διακρίνει την ειρωνεία που κρύβεται πίσω από τον χαρακτηρισμό «ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα». Η αμήχανη στιγμή που απαντάς σε κάτι άλλο από αυτό που σου λένε… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει πρόθεση να προσβάλει τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων θεωρούμε ότι προσβάλει τις αρχές της αθλητικής δικαιοσύνης. Οσον αφορά την υπόδειξη της ΕΠΟ για τη δήθεν προσβολή στον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καλούμε την Ομοσπονδία να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το νόμιμο ή μη της συμμετοχής του στην Επιτροπή Εφέσεων. Αν πραγματικά η ΕΠΟ επιθυμεί ανεξάρτητη αθλητική δικαιοσύνη δεν έχει παρά να αποδεχτεί την πρόταση που της κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συγκρότηση των Πειθαρχικών Επιτροπών από τακτικούς δικαστές σύμφωνα με τον νόμο».

• Ο Χουάν Ινσαουράλδε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών για τη γροθιά προς τον Κουτρουμπή μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

• Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναζητεί πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή με… αγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε από την Sports Recruitment International.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT