Κινδυνεύει η 2η σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τις Caretta Caretta

Κινδυνεύει η 2η σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τις Caretta Caretta

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα κινδύνου για τον κυπαρισσιακό κόλπο, τη δεύτερη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta Caretta κρούουν έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Όπως επισημαίνουν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας παραπέμπεται στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επειδή δεν έχει εξασφαλίσει επαρκώς την προστασία του απειλούμενου είδους στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές επιδεικνύουν και πάλι ολιγωρία.

«Ενώ κατά την περίοδο ωοτοκίας του 2013 παρουσιάστηκαν έντονα προβλήματα, τα οποία επανειλημμένως καταγγέλθηκαν στην πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ουδέν μέτρο έχει ληφθεί για την άμεση αντιμετώπιση των οχλήσεων», αναφέρουν.

Τονίζουν δε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η αναστολή δόμησης που είχε επισβληθεί πέρισυ για την προστασία τμήματος του βιοτόπου, ενώ η εκπόνηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και σχεδίου προεδρικού διατάγματος αγνοείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT