Σούπερ Λίγκα: Αποσπάστηκε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Σούπερ Λίγκα: Αποσπάστηκε στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με τη νίκη που του δίνει σαφέστατο πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ, πέρασε ο Παναθηναϊκός από την Τρίπολη όπου επικράτησε του τοπικού Αστέρα με 3-1. Μετά τις δύο ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, που ακολούθησαν τον θρίαμβο της κατάκτησης του Κυπέλλου, οι «πράσινοι» επανήλθαν στον δρόμο των επιτυχιών και μπήκαν επικεφαλής στην κούρσα που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο πλευρές, οι κυπελλούχοι Ελλάδος αποδείχθηκαν πιο ώριμοι και πιο αποτελεσματικοί στις προσπάθειές τους. Πήραν το προβάδισμα στο 29΄ όταν ο Κλωναρίδης, που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Πέτριτς, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπεργκ και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 54΄, αλλά ο Καπίνο δήλωσε «παρών» στο τετ α τετ με τον Ουσέρο (ύστερα από τακουνάκι του Ντε Μπλάσις) και έδιωξε σε κόρνερ. Ο,τι δεν κατάφεραν οι Αρκάδες στη φάση του 54΄ το κατάφερε ο Αμπέντ τρία λεπτά αργότερα. Ο Μπεργκ σέρβιρε ακόμα μία ασίστ στους συμπαίκτες του, με τον «τυχερό» στη φάση του 57΄ να είναι ο Γαλλοαλγερινός ο οποίος σκόραρε από κοντά, κάνοντας το 2-0.

Ο Αστέρας, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, πίεσε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό και σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ με μακρινό σουτ του Ουσέρο στο 62΄. Ενα λεπτό πριν ο Καπίνο είχε δείξει ξανά τα θαυμάσια αντανακλαστικά του, σε κεφαλιά του Μπαράλες.

Μετά το 2-1, οι «πράσινοι» ξεδίπλωσαν το αγαπημένο τους παιχνίδι των αντεπιθέσεων και εκμεταλλεύτηκαν τους αρκετούς κενούς χώρους. Στο 76΄ σε ρόλο… Μπεργκ εμφανίστηκε ο Κλωναρίδης ο οποίος, αφού ταλαιπώρησε τον Σανκαρέ, έδωσε έτοιμο γκολ στον Λαγό για το τελικό 3-1.

Απόλυτα ευχαριστημένος εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος τόνισε: «Ηρθαμε εδώ μετά τις ισοπαλίες και ξέραμε πως θέλουμε μόνο νίκη. Πιστεύω με την ποιότητα και την ταχύτητα που είχαμε, αξιοποιήσαμε τους χώρους. Θα μπορούσαμε να σημειώσουμε πολλά περισσότερα γκολ. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τον Αστέρα, αλλά εδώ που είμαστε σημαντικές είναι οι νίκες».

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντες, Τσαμπούρης (81΄ Ντελγκάδο), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71΄ Ναβάρο), Ουσέρο, Βάλντο (59΄ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Χουχούμης (56΄ Κουτρουμπής), Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (84΄ Σπυρόπουλος), Μπεργκ, Πέτριτς (10΄ Κλωναρίδης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT