Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές έκλεισαν χθες οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιρειών διαφορετικών κλάδων, από την αυτοκινητοβιομηχανία της Fiat έως την τράπεζα Societe General, αντιστάθμισαν την αύξηση κερδοφορίας της Credit Agricole. Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο επικρατούσε νευρικότητα. Το κλίμα διαμόρφωσαν τα σχόλια της προέδρου της Fed, Τζάνετ Γέλεν, πως θα συνεχίσει την πολιτική της για στήριξη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χωρίς μεταβολή από το κλείσιμο της Τρίτης στις 336,03 μονάδες. Ο δείκτης στις 4 Απριλίου είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα εξαετίας, όταν οι βιαιοπραγίες μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών κλιμακώθηκαν. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα δέκα έκλεισαν με άνοδο. Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,4% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 0,6%. Αναλυτές παρατηρούν πως η αγορά εισέρχεται σε περίοδο κατά την οποία η διαφορά μεταξύ όσων εταιρειών έχουν καλά αποτελέσματα κι εκείνων με τα δυσμενή θα είναι μεγάλη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT