Σταϊκούρας: «Σε αναπτυξιακή τροχιά η χώρα»

Σταϊκούρας: «Σε αναπτυξιακή τροχιά η χώρα»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η υφεσιακή πορεία τερματίζεται και η χώρα εισέρχεται σε αναπτυξιακή τροχιά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής κατά την παρουσίαση του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2015 – 2018.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε πως η προσπάθεια για τη σταδιακή μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα δρομολογηθεί «εφόσον η χώρα συνεχίζει να επιτυγχάνει τους δημοσιονομικούς στόχους της και μπορέσει να εντάξει, ακόμη περισσότερο, το «αφανές» τμήμα της οικονομίας στο «εμφανές» πεδίο της, ώστε να επιτυγχάνεται η φορολόγησή του».

Ο ίδιος επισήμανε ότι μακροοικονομικοί και δημοσιονομικοί κίνδυνοι υλοποίησης του Προγράμματος και επίτευξης των στόχων του υπάρχουν, αλλά έχουν περιορισθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, εξαιτίας τριών παραγόντων:

1ον. Η πορεία των δημόσιων οικονομικών, κατά την τελευταία διετία, ήταν καλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων, ενώ η εκτέλεση του εφετινού Προϋπολογισμού κινείται εντός στόχων.

2ον. Η μακροοικονομική κατάσταση διαμορφώνεται σε επίπεδα καλύτερα από αυτά που προβλέπονταν κατά το παρελθόν. Η ύφεση για το 2013 και η ανάπτυξη για το 2014, αναθεωρήθηκαν, για πρώτη φορά, προς το θετικότερο.

3ον. Η Ελλάδα επιστρέφει σταδιακά στις διεθνείς αγορές, νωρίτερα από τις προβλέψεις, τροφοδοτώντας έτσι θετικές προδοκίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή