Το πρώτο εμπορικό κέντρο σε νησί

Το πρώτο εμπορικό κέντρο σε νησί

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε η διαδικασία των μισθώσεων καταστημάτων στο πρώτο εμπορικό κέντρο που αναπτύσσεται σε ελληνικό νησί. Ο λόγος, για το Πiraiki Center, το οποίο κατασκευάζεται στην Ερμούπολη της Σύρου και έχει ήδη εξασφαλίσει τον πρώτο του μεγάλο μισθωτή, καθώς η αλυσίδα Lidl έχει συμφωνήσει να στεγάσει κατάστημά της στο κέντρο. Το συγκρότημα θα καλύπτει συνολική επιφάνεια 7.500 τ.μ., αποτελώντας μια συνολική επένδυση της τάξεως των 14 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, προβλέπονται και 2.400 τ.μ. κοινόχρηστων χώρων, μέρος των οποίων θα αφορά μεγάλες βεράντες, που προκύπτουν από τον πλεονάζοντα συντελεστή δόμησης του ακινήτου, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν άδεια κύριας χρήσης.

Η βασική επιφάνεια προς εκμίσθωση αφορά χώρους 6.200 τ.μ., οι οποίοι θα καλύπτουν χρήσεις ένδυσης, εστίασης, ψυχαγωγίας και τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούνται, μεταξύ άλλων, καφέ, εστιατόρια, παιδότοπος, ενώ γίνονται διαπραγματεύσεις με μεγάλη αλυσίδα τεχνολογίας που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την τοποθέτησή της στο κέντρο. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία μπόουλινγκ, ενώ μεταξύ των καταστημάτων εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνονται και τοπικά εμπορικά καταστήματα. Συνολικά, στο κέντρο θα προσφέρονται καταστήματα επιφάνειας από 60 τ.μ. έως 1.200 τ.μ., καλύπτοντας ένα βασικό κενό στην αγορά της Σύρου, καθώς τα υφιστάμενα ακίνητα δεν μπορούν να προσφέρουν επιφάνειες μεγαλύτερες των 150 τ.μ., με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσέλκυση μεγάλων αλυσίδων λιανικής. Κάτι τέτοιο κρίνεται εφικτό, δεδομένου ότι η Σύρος διαθέτει πληθυσμό 25.000 κατοίκων, που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται σε 65.000.

Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Τερλάνα Α.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Ιγνατιάδη, που είναι και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου. Εν προκειμένω, πρόκειται για κτίριο που κατασκευάστηκε το 1938 και αποκτήθηκε την δεκαετία του ’60 από την Πειραϊκή Πατραϊκή, λειτουργώντας επί σειρά ετών ως ένα από τα κλωστήρια της εταιρείας Τερλάνα. Το κτίριο εντάσσεται στην κατηγορία των παραδοσιακών πέτρινων βιομηχανικών κτιρίων της Σύρου και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, απέχοντας 1.200 μέτρα από την κεντρική πλατεία Δημαρχείου. Το νέο κέντρο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον προσεχή Δεκέμβριο, διαθέτοντας και χώρους στάθμευσης, τόσο στεγασμένους όσο και υπαίθριους, συνολικής επιφάνειας 1.800 τ.μ., ικανών για τη φιλοξενία 90 οχημάτων. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη του έργου είναι η Εψιλον Κατασκευαστική, ενώ σύμβουλος ανάπτυξης είναι η Infinity Services Real Estate.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT