Πάλι σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί στα πανεπιστήμια

Πάλι σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί στα πανεπιστήμια

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος γύρος κινητοποιήσεων ξεκινάει στα πανεπιστήμια, ο οποίος θα θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια που κάνουν το Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το ΕΜΠ για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικού χρόνου –και κατ’ επέκταση για να μη χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο– κατά τη διάρκεια της τρίμηνης (από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο) απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στα δύο ιδρύματα.

Η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) προκήρυξε 48ωρη απεργία για την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη σε όλα τα ΑΕΙ, όμως η αιχμή του δόρατος θα είναι τα οκτώ πανεπιστήμια που «προσφέρουν» υπαλλήλους στη διαθεσιμότητα. Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί από οκτώ πανεπιστήμια. Ομως, με νέα, τροποποιητική της πρώτης, ΚΥΑ από τις 13/4/2014 ο αριθμός μειώθηκε σε 1.158. Η ΟΔΠΤΕ ανησυχεί, καθώς δεν έχουν γίνει οι ενέργειες για επανατοποθέτηση των 1.158 σε άλλα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Μάλιστα, καθώς στο Παν. Ιωαννίνων και στο Οικονομικό Παν. Αθηνών ο αριθμός των διαθεσίμων δεν άλλαξε (παρέμεινε σε 48 και 35 υπαλλήλους, αντίστοιχα), για τα δύο αυτά ιδρύματα ισχύει η ΚΥΑ του Σεπτεμβρίου. Ετσι, στις 23 Μαΐου ολοκληρώνεται το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και οι διαθέσιμοι σε Παν. Ιωαννίνων και ΟΠΑ θα μείνουν μετέωροι, υπό απόλυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή