Με δύο μαχαιριές στην ωμοπλάτη ο φόνος του αστυνομικού στην Ανδραβίδα

Με δύο μαχαιριές στην ωμοπλάτη ο φόνος του αστυνομικού στην Ανδραβίδα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος για όλα, φαίνεται ότι ήταν ο 30χρονος δράστης του φόνου 35χρονου αρχιφύλακα Βασίλη Μαρτζάκλη, που έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής στην Ανδραβίδα Ηλείας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, από τον τρόπο που μαχαίρωσε τον αρχιφύλακα και τον 35χρονο φίλο του, την στιγμή που οι δυο τους προσπαθούσαν να το ακινητοποιήσουν, όταν αντελήφθησαν ότι ο 30χρονος επιχειρούσε να διαρρήξει το σπίτι του 35χρονου πολίτη.

Σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, την στιγμή που οι δύο άνδρες είχαν ακινητοποιήσει τον 30χρονο, ο τελευταίος έβγαλε το μαχαίρι που είχε κρυμμένο στα ρούχα του. Αρχικά μαχαίρωσε τον 35χρονο ιδιώτη στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά και στη συνέχεια μαχαίρωσε δύο φορές τον 35χρονο αστυνομικό, στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, κατά πάσα πιθανότητα ο 30χρονος αιφνιδίασε τους δύο άνδρες και για αυτό προφανώς δεν κατάφεραν  να τον αφοπλίσουν εγκαίρως.

Όσον αφορά στις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, σύμφωνα  με τον  περιφερειακό διευθυντή Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχο Νίκο Ιωαννίδη τα ματωμένα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος κατά την προσαγωγή του στην Αστυνομία, αλλά και το γεγονός ότι τον είχε δει ο 35χρονος φίλος του αρχιφύλακα, συνέβαλαν σημαντικά στο να οδηγηθούν γρήγορα οι αστυνομικοί στην σύλληψη του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Ιωαννίδη, ο 30χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ όπως ισχυρίστηκε κατά την διάρκεια της προανάκρισης, την στιγμή που μαχαίρωνε τους δύο άνδρες, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά το μαχαίρι του φόνου, ο περιφερειακός διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να βρεθεί, ενώ ο δράστης, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς,  ότι το πέταξε σε αγροτική περιοχή, κοντά στην Ανδραβίδα.

Σχετικά με τις έρευνες που έγιναν για τον εντοπισμό του 30χρονου ο Νίκος Ιωαννίδης είπε ότι αμέσως μετά τον φόνο ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, ενώ έπειτα από λίγη ώρα κατέφθασαν στην περιοχή αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Ταυτόχρονα, αξιωματικοί της αστυνομικής διεύθυνσης Ηλείας έδωσαν εντολές να ερευνηθεί καταυλισμός Ρομά, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην Ανδραβίδα. Φθάνοντας στον καταυλισμό οι αστυνομικοί, προσήγαγαν περίπου 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο δράστης. Όπως ανέφερε ο Νίκος Ιωαννίδης, «από τα ματωμένα ρούχα που φορούσε ο 30χρονος, σε συνδυασμό με στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του, διακριβώθηκε ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας».  Σύμφωνα με τον Νίκο Ιωαννίδη, ο  δράστης έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Η κηδεία του Βασίλη Μαρτζάκλη έγινε σήμερα το απόγευμα στην Ανδραβίδα, ενώ ψυχολόγος της Αστυνομίας παρέχει από την πρώτη στιγμή, στήριξη στην γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του αστυνομικού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε, με αφορμή τον φόνο του αρχιφύλακα, ότι «η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Eκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθιά οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και όλους τους οικείους του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή