Πολιτική κηδεία Μπ. Αγγουράκη

Πολιτική κηδεία Μπ. Αγγουράκη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 4.30 μ.μ. σήμερα κηδεύεται με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο Καισαριανής ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος απεβίωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από νοσηλεία στην εντατική μονάδα του Ωνασείου, όπου εισήχθη με ανεύρυσμα.

Ο Μπάμπης Αγγουράκης, παιδί πολιτικών προσφύγων, στελεχών του ΚΚΕ, γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι. Το 1968 μετακόμισε με την οικογένειά του στην τότε Ανατολική Γερμανία. Σπούδασε μηχανικός συστημάτων πληροφορικής στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης, όπου και εργάστηκε από το 1973 έως το 1979 και πήρε το πτυχίο του διδάκτορος συστημάτων πληροφορικής. Οντας ήδη οργανωμένος στην ΚΝΕ από το 1968 και ακολούθως στο ΚΚΕ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1979. Τον Μάιο του 1987 εξελέγη για πρώτη φορά από το 12ο Συνέδριο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και επανεξελέγη από όλα τα επόμενα συνέδρια, μέχρι το 18ο. Διετέλεσε υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ από το 1992 έως το 2009. Από το 1997 έως το 2000 ήταν βουλευτής στην Α΄ Αθηνών και στις ευρωεκλογές του 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής. Ηταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή