Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο για τη Lamda Development

Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο για τη Lamda Development

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα θετικά μηνύματα από την πορεία της κατανάλωσης κατά τους πρώτους μήνες του 2014 επιβεβαίωσε η Lamda Development, της οποίας τα τρία εμπορικά κέντρα παρουσίασαν αισθητά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2013. Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση της εταιρείας, η αντιστροφή της πτωτικής τάσης των μεγεθών (πωλήσεις και κερδοφορία) είχε ήδη αρχίσει να διαφαίνεται από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, δείγμα της μεγαλύτερης αντοχής που έχουν επιδείξει τα εμπορικά κέντρα σε σχέση με τα καταστήματα που βρίσκονται σε κεντρικές εμπορικές οδούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lamda Development, κατά το πρώτο τρίμηνο, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων και στα τρία εμπορικά κέντρα της εταιρείας (The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη) σημείωσε άνοδο της τάξεως του 8% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 είχε διαμορφωθεί σε 6%. Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά τις ίδιες χρονικές περιόδους παρουσίασε επίσης αύξηση κατά 3% και 1,5% αντίστοιχα, ενώ η συνολική λειτουργική κερδοφορία των κέντρων κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 4% σε 9,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους, ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο Golden Hall ενισχύθηκε κατά 8%, ενώ σημειώθηκε και αύξηση των επισκεπτών σε ποσοστό 12%. Η λειτουργική κερδοφορία του κέντρου παρέμεινε σταθερή σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε 3,4 εκατ. ευρώ. Στο The Mall Athens, ο τζίρος των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 9% και ο αριθμός των επισκεπτών κατά 6%, ενώ η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε σε ποσοστό 3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και ανήλθε σε 3,1 εκατ. ευρώ. Οσον αφορά το εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Mediterranean Cosmos, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 7% και η λειτουργική κερδοφορία κατά 10% σε 3,3 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε οριακή πτώση, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lamda Development, τα ενοποιημένα κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 700.000 ευρώ, έναντι ζημιών 11,1 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT