Τέταρτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στο Χρηματιστήριο

Τέταρτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στο Χρηματιστήριο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «εκλογική ομηρία» παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς από τις αρχές Μαΐου η αγορά μετοχών έχει σημειώσει μόλις δύο ανοδικές συνεδριάσεις, στις 2 Μαΐου (0,65%) και στις 7 Μαΐου (1,33%). Το αποτέλεσμα είναι από τις 2 Ιανουαρίου 2014 ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί 3,67% και να έχουν χαθεί όλα τα κέρδη πενταμήνου, ενώ χθες συμπληρώθηκαν τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις με συνολικές απώλειες 5,73%. Το παρελθόν έχει δείξει ότι οι συνεδριάσεις πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις φέρνουν νευρικότητα, απουσία «φρέσκων» κεφαλαίων και τους επενδυτές να αναβάλλουν μετά το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα την τοποθέτηση κεφαλαίων. Στην παρούσα χρονική στιγμή το χρηματιστήριο είναι αποδυναμωμένο έπειτα από το μπαράζ των αυξήσεων κεφαλαίων και ομολογιακών εκδόσεων κυρίως από τράπεζες αλλά και επιχειρήσεις που άντλησαν τη διαθέσιμη ρευστότητα που υπήρχε από ξένα και εγχώρια χαρτοφυλάκια.

Ο Γενικός Δείκτης την Τρίτη υπέστη απώλειες 0,32% και διολίσθησε στις 1.160,81 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά έως τα επίπεδα των 1.174,31 μονάδων, όταν σημείωσε κέρδη έως και 0,83%, ενώ εμφάνισε κατώτερη τιμή στις 1.153,44 μονάδες, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακές απώλειες 0,96%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 143,273 εκατ. ευρώ εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 13,76 εκατ. ευρώ αφορούσε την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε ανεπαίσθητα σε ποσοστό 0,07% ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 2,36%.

Τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη στον Ftse Large Cap 25 σημείωσε η μετοχή της Folli Follie Group καταγράφοντας άνοδο 2,45% με κλείσιμο στα 23,800 ευρώ. Ακολούθησε η μετοχή της Frigoglass που ενισχύθηκε 2,07% και αναρριχήθηκε στα 3,450 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή