Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευφορία προκάλεσε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές το δημοσίευμα που φέρει την Bundesbank να συναινεί στα μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας που εξετάζει ο Μάριο Ντράγκι. Οι σχετικές προσδοκίες συνδυάστηκαν, άλλωστε, με τα καλά αποτελέσματα που δημοσίευσαν ορισμένες επιχειρήσεις. Ετσι με άνοδο 0,31% έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, με άνοδο 0,54% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,25%.

Ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100 έκλεισε με κέρδη 0,27%. Εξαίρεση αποτέλεσαν χθες οι δείκτες FTSE MIB της αγοράς του Μιλάνου και PSI 20 της Πορτογαλίας, που έκλεισαν και οι δύο με απώλειες. Οπως, όμως, επισήμαναν πηγές της αγοράς, οι δύο δείκτες έχουν σημειώσει άνοδο από τις αρχές του έτους 13% και 12%, αντιστοίχως, υπερβαίνοντας σημαντικά την απόδοση του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSEurofirst 300, οπότε η διόρθωσή τους ήταν αναμενόμενη.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Ιταλία, ο Ρικάρντο Ντεσινιόρι της Brown Editore επισημαίνει πως «ήταν θεαματική ώς τώρα η άνοδος των ιταλικών μετοχών, αλλά σήμερα επικρατεί ανησυχία στην Ιταλία για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογία των αποδόσεων κεφαλαίου». Ο χρυσός υποχώρησε στα 1.294,80 δολάρια η ουγγιά από τα 1.298,75 στα οποία είχε κλείσει τη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή