Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς το επενδυτικό κλίμα διαμορφώθηκε από εταιρικά αποτελέσματα και αποτιμήσεις μετοχών. Στην αμερικανική αγορά, πριν από το κλείσιμο σημειωνόταν κάμψη των δεικτών λόγω πωλήσεων σε μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης.

Στην Ευρώπη, ο ιταλικός όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Mediaset, τον οποίο ελέγχει ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υποχώρησε κατά 6,6% μετά τις τριμηνιαίες ζημίες του. Η τιμή μετοχής της γερμανικής κατασκευάστριας αεριοστροβίλων Nordex ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, μετά τη βελτίωση των προβλέψεών της για τα ετήσια κέρδη της.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες της τάξεως του 0,1%, στις 341,59 μονάδες. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ο δείκτης έχει εμφανίσει άνοδο 3% εξαιτίας της έντονης κινητικότητας στο πεδίο των συγχωνεύσεων και εξαγορών και των δηλώσεων της ΕΚΤ για περαιτέρω νομισματική χαλάρωση. Στα 18 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα μισά έκλεισαν με απώλειες. Στο Παρίσι o CAC 40 και στη Φρανκφούρτη ο DAX παρουσίασαν ελάχιστη μεταβολή, -0,09% και -0,04% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή