Γ. Στουρνάρας: «Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος»

Γ. Στουρνάρας: «Ανοίγει ένας καινούργιος κύκλος»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε και ένας καινούργιος ανοίγει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία. Η επόμενη μέρα».

Η νέα πρόκληση, σύμφωνα με τον υπουργό δεν είναι απλώς η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά «η θεμελίωση σε σταθερές βάσεις ενός νέου αναπτυξιακού και κοινωνικού προτύπου, εξωστρεφούς, φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, με έναν νέο ρόλο για το κράτος, πιο αποτελεσματικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, που θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό, θα εξασφαλίζει την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα προστατεύει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και θα διευκολύνει τη μεταφορά των συντελεστών της παραγωγής σε κλάδους εξωστρεφείς και σε κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία».

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι περισσότερο απ´ολα είναι σημαντικό το αναπτυξιακό πρότυπο να στηρίζεται σε ένα «άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που ειναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτής της χώρας και στο τρίγωνο της γνώσης: παιδεία, έρευνα, καινοτομία».

Παράλληλα, ο υπουργός σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την περίοδο του 2012 και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, υποστήριξε πως «τα όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες στο διεθνή τύπο για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2012 είναι ενδεικτικά αφενός της κρισιμότητας εκείνης της περιόδου και αφετέρου καταδεικνύουν την απόσταση που διάνυσε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα. Και βεβαίως μας βοηθούν να βγάλουμε και τα κατάλληλα συμπεράσματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT