Καταγγελίες Μιχαλολιάκου για τραμπουκισμούς στον Πειραιά

Καταγγελίες Μιχαλολιάκου για τραμπουκισμούς στον Πειραιά

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πειραϊκό ντέρμπι την επόμενη Κυριακή ανάμεσα στον Γιάννη Μώραλη και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Στο ένα τρίτο των εκλογικών τμημάτων, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γ. Μώραλης προηγείται με το 33% των ψήφων, ενώ ακολουθεί ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος με 31,5%. Η διαφορά είναι μικρή και αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη για την προσέλκυση των κρίσιμων ψήφων στον δεύτερο γύρο.

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος έχει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στο ψηφοδέλτιό του, βρέθηκε στην κορυφή χωρίς προηγούμενη παρέμβαση. Ο Β. Μιχαλολιάκος δείχνει να αυξάνει πολύ το ποσοστό του την α΄ Κυριακή, αφού το 2010 είχε λάβει το 23% (κέρδισε με 51,76%, έναντι 48,24% του Γ. Μίχα).

Την τρίτη θέση κατέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας με 17,15% των ψήφων. Η υποψήφια του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, πήρε ποσοστό 6,64% (από 14,77% το 2010), ενώ ο Νικόλαος Κούζηλος της Χρυσής Αυγής 5,79%. Ο Ιωσήφ Βουράκης έλαβε 2,49%, ο Αντώνιος Καλογερογιάννης 1,94% και ο Θανάσης Διαβολάκης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) 1,45%.

Ο κ. Μιχαλολιάκος από το εκλογικό του κέντρο προχώρησε σε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες, αλλά και ειδικά τους ψηφοφόρους της Αριστεράς στον Πειραιά, να συναντηθούν με τον συνδυασμό του την ερχόμενη Κυριακή. Εντύπωση προκάλεσε η καταγγελία του πως έπεσε θύμα τραμπουκισμών σε εκλογικά τμήματα και το κάλεσμά του προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τον προστατεύσουν από απειλές για τη ζωή του. Νωρίτερα είχε δηλώσει με έμφαση πως κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και πως απευθύνεται στους ελεύθερους πολίτες του Πειραιά και όχι στα διαπλεκόμενα.

Ο κ. Μώραλης, από την πλευρά του, διέψευσε τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου και τόνισε: «Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ταράζοντας τα νερά στο λιμάνι του Πειραιά. Επτά στους δέκα Πειραιώτες γύρισαν την πλάτη τους στο χθες, αποδοκίμασαν τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο». Οπως σημείωσε, «οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες ψήφισαν προοπτική, ψήφισαν ανάπτυξη, ψήφισαν ενδιαφέρον για τον δημότη, ψήφισαν θέσεις εργασίας. Στον “Πειραιά Νικητή” δεν χωρούν αποκλεισμοί. Στον “Πειραιά Νικητή” υπάρχει συστράτευση πολιτών και συμπαράσταση και αλληλεγγύη για τους πολίτες». Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Δρίτσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT