Β΄ γύρος σε Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο

Β΄ γύρος σε Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Κώστας Πελετίδης και ο προερχόμενος από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Χριστόπουλος, φαινόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ πως θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών για τον Δήμο Πατρέων. Αντίθετα η παράταξη του σημερινού δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά έμεινε εκτός δευτέρου γύρου. Στο μεταξύ, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Κώστας Σπαρτινός, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έμεινε και αυτός εκτός δευτέρου γύρου, δήλωσε χθες το βράδυ ότι την επόμενη Κυριακή θα στηρίξει τον Κώστα Πελετίδη.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Πελετίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μπορούμε την επόμενη Κυριακή να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σ’ αυτούς που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των αγροτών». Ο Κώστας Χριστόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «η πόλη μπορεί και πρέπει να περπατήσει ανοιχτή στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής προοπτικής της». Τέλος, ο Γιάννης Δημαράς σε δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε ότι δεσμεύομαι, για τρεις μήνες ακόμη που θα είμαι δήμαρχος, να κάνω μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε την επόμενη Κυριακή, αυτόν που θα διαλέξει ο πατραϊκός λαός, να έχει έναν δήμο νοικοκυρεμένο, χωρίς να χρωστάει και να μπορεί να εφαρμόσει τη δική του πολιτική».

Και στον Βόλο ο δημαρχιακός θώκος θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, με τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο να προηγείται με 38,7% (στο 37,25% των εκλογικών τμημάτων). Μία από τις πιο συζητημένες υποψηφιότητες, με σημείο αναφοράς τη σχέση με την ισχυρή τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, εμφανίστηκε με προβάδισμα στο τέλος της πρώτης Κυριακής. Αντίπαλός του την επόμενη Κυριακή ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος συγκέντρωνε 24%, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους Πράσινους. Ο κ. Πατσιαντάς είχε πάρει 11% το 2010. Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Π. Σκοτινιώτης δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο, συγκεντρώνοντας 15,7%.

«Στον αν αλλάζει αυτή η κατάσταση ή όχι την επόμενη Κυριακή, αυτό θα το αποφασίσει ο κόσμος, η κάθε Βολιώτισσα και ο κάθε Βολιώτης και όχι τα κόμματα και οι πολιτικές εξαρτήσεις», ανέφερε ο κ. Μπέος. Αναφερόμενος στους αντιπάλους του, τόνισε ότι αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν ξανά στις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ισχυρό προβάδισμα έχει ενόψει του δευτέρου γύρου ο απερχόμενος δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Γιάννης Κουράκης, με 40% (στο 66% των τμημάτων), αντιμετωπίζοντας τον Β. Λαμπρινό, ο οποίος συγκέντρωσε 29,6%. Ο κ. Κουράκης (όπως και ο κ. Λαμπρινός) κατέρχεται ως ανεξάρτητος φέτος, ενώ το 2010 είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ και είχε λάβει 71% από την πρώτη Κυριακή. «Ουσιαστικά πήραμε εντολή να συνεχίσουμε» δήλωσε ο κ. Κουράκης. «Θα το πράξουμε με ευθύνη και συνέπεια απέναντι στους πολίτες και στην πόλη μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT