Οι ξεχωριστές περιπτώσεις Μπέου, Καρυπίδη, Πάχτα

Οι ξεχωριστές περιπτώσεις Μπέου, Καρυπίδη, Πάχτα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αχιλλέας Μπέος, Χρήστος Πάχτας, Θόδωρος Καρυπίδης. Υποψήφιοι και οι τρεις: για δήμαρχος Βόλου ο κ. Μπέος, δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής ο κ. Πάχτας και περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο κ. Καρυπίδης.

Ο κ. Μπέος, διαρκούσης της προεκλογικής εκστρατείας, ήταν υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κάθε 1η και 15η του μήνα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και του απαγορευόταν να ταξιδέψει στο εξωτερικό καθότι υπόδικος για την υπόθεση των «στημένων» παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Πάχτας δεν μπορούσε παραμονές εκλογών να επισκεφθεί δημοτικά διαμερίσματα της επικράτειάς του, όπως η Ιερισσός, καθώς, κατά δήλωσή του, κινδύνευε η ζωή του λόγω της υπεράσπισης της επένδυσης του χρυσού στις Σκουριές. Ο κ. Καρυπίδης, «μοναχικός καβαλάρης», πάσχιζε να αποδείξει πόσο λάθος έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που του αφαίρεσε την τελευταία στιγμή το χρίσμα μετά τις αποκαλύψεις ότι εμφορείται από αντισημιτισμό, ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις.

Μπέος και Καρυπίδης πέρασαν στον δεύτερο γύρο, με τον κ. Πάχτα να κινδυνεύει να χάσει από τον πρώτο τη δημαρχία, που κατείχε επί δύο τετραετίες. Οι αντίπαλοι του κ. Πάχτα μετέδιδαν ότι η «μάχη του χρυσού» έγερνε υπέρ όσων αντιδρούν στην επένδυση των Σκουριών, καθώς ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιός τους κ. Γιάννης Μίχος βρισκόταν πολύ κοντά στο να κόψει το νήμα από χθες κιόλας, με καταμετρημένο το 20% των ψήφων.

Στον Βόλο, ο πρώτος πανηγύριζε για το αποτέλεσμα που του δίνει, με όπλο τον τοπικό Ολυμπιακό, το δικαίωμα να γίνει, όπως λέει, «ο πρώτος πολιτικός που μπήκε πρώτα στη φυλακή και μετά έγινε πολιτικός, σε αντίθεση με άλλους που πρώτα μπήκαν στην πολιτική και μετά στη φυλακή». Με προσωπείο πολέμιου της διαφθοράς, αντιμνημονιακού και αντισυστημικού (!), διακηρύσσει ότι θα οδηγήσει τον Βόλο σε μια νέα εποχή, εφόσον κερδίσει τον δεύτερο και δεν οδηγηθεί σύντομα στη φυλακή, καθώς τον περιμένει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για εμπλοκή σε «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο κ. Καρυπίδης πήρε το αίμα του πίσω, πετώντας έξω από τον β΄ γύρο τον υποψήφιο που τον αντικατέστησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή