Κριτική από Π. Καμμένο και κατά του Αλ. Τσίπρα

Κριτική από Π. Καμμένο και κατά του Αλ. Τσίπρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ενωθούν κάτω από την ελληνική σημαία και να πουν όχι στον κατακτητή κάλεσε τους Ελληνες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματός του στην Πτολεμαΐδα, ο οποίος ζήτησε ανατροπή της κυβέρνησης των υποτακτικών της Μέρκελ, για να έρθει ανάπτυξη, ενώ τόνισε πως δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβερνητική λύση, αν δεν έχουν διασφαλιστεί τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων. Ο κ. Καμμένος περιέγραψε τη λύση που οραματίζεται για την επόμενη μέρα σαν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας «από εκείνους που δεν προσκύνησαν τους δανειστές».

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του αφιέρωσε στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «αν είμαστε με την Ευρώπη των εθνών κρατών ή δεχόμαστε την επικυριαρχία των τραπεζών» και υπογράμμισε, πως το κόμμα του λέει «όχι» στην «Ευρώπη των υποτακτικών και των δούλων», ενώ επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του για το θέμα της ομοσπονδιοποίησης της Ε.Ε., που προωθείται μέσω της Τραπεζικής Ενωσης. Επανέλαβε ότι από την Ευρώπη δεν μπορεί να βγάλει κανείς την Ελλάδα και εμφάνισε το κόμμα του ως τη δύναμη που απέτρεψε «την παράδοση της χώρας». Υποσχέθηκε, δε, ότι οι ΑΝΕΛ θα συνεχίσουν έτσι και στην Ευρωβουλή: «Μας πολέμησαν, μας λάσπωσαν, μας διέφθειραν, προσπάθησαν να μας εξαγοράσουν, στις 25 Μαΐου, όμως, θα είμαστε το μεγαλύτερο “αγκάθι” στα σχέδιά τους και στην Ευρωβουλή», είπε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και σε κάποια σημεία του οικονομικού προγράμματός του, λέγοντας ότι δεν θα αναγνωρίσει το επαχθές χρέος και κάνοντας λόγο για στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι συμφωνίες για την παραχώρηση του εθνικού πλούτου θα κηρυχθούν άκυρες.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να μη θεσμοθετεί ασυλίες γιατί δεν θα αναγνωριστούν και προειδοποίησε πως θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για όλα τα σκάνδαλα: «Θα πληρώσουν ποινικά και θα φυλακιστούν αυτοί που πήραν το μέλλον των παιδιών μας. Δεν θα έχουν ασυλία. Θα φυλακιστούν», είπε ο κ. Καμμένος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT