Οι τροφές που κάνουν κακό στη σεξουαλική σου επίδοση

Οι τροφές που κάνουν κακό στη σεξουαλική σου επίδοση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέρουμε για τις τροφές που ανεβάζουν τη λίμπιντο, όπως τα όστρακα, τα αμύγδαλα και η σοκολάτα, που είναι άκρως αφροδισιακές. Ποιες τροφές όμως είναι αυτές που δρουν αρνητικά στην σεξουαλική σου επίδοση;

Το αλκοόλ:

Από τη μία το αλκοόλ σε κάνει να αισθανθείς άνετα, σε παρασύρει σε κοινωνικοποίηση μέσα στο μπαρ και σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα. Όμως όταν το παρακάνεις, το αλκοόλ μπορεί αν έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σεξουαλική σου υγεία. Το αλκοόλ μειώνει την σεξουαλική επιθυμία, την διέγερση και σε ωθεί να παίρνεις πολλές φορές αποφάσεις για τη σεξουαλική σου συμπεριφορά που το επόμενο πρωί μετανιώνεις.

Το κρέας:

Ενώ το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτείνη και ψευδάργυρο, περιέχει επίσης κορεσμένα λίπη και χορηστερόλη. Αν η διατροφή σου έχει σαν βάση το κρέας, μεγαλώνεις τον κίνδυνο να εμφανίσεις διαβήτη τύπου 2, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακή νόσο και προβλήματα που επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος και την σεξουαλική υγεία.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο 2006 στο Chemical Senses δείχνει ότι όσοι τρώνε κρέας είναι λιγότερο ελκυστικοί. Στην έρευνα, 17 άντρες έκαναν για δύο εβδομάδες διατροφή είτε με κρέας είτε με χωρίς, και μετά το αντίστροφο. Γυναίκες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητά τους με βάση αποκλειστικά την μυρωδιά (από τα μπλουζάκια τους), και τελικά επιλέχθηκαν αυτοί που δεν είχαν φάει κρέας.

Οι λιπαρές τροφές:

Το fast food είναι γεμάτο «κακά» λίπη που εκτός από την σιλουέτα σου μπορούν να βλάψουν και την υγεία σου, φράζοντας τις αρτηρίες. Ειδικά οι προτηγανισμένες πατάτας έχουν μεγάλο κίνδυνο να σου προκαλέσουν διαβήτη τύπου 2, που είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα στη σεξουαλική υγεία τόσο των αντρών όσο και των γυναικών. Τα λάδια που χρησιμοποιούν αν δεν είναι φυτικά, ευθύνονται κυρίως για αυτό το φαινόμενο. Οπότε ξέχνα το delivery και προτίμησε τις τηγανητές σε ελαιόλαδο πατατούλες της γιαγιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή