ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτη κάθε σχέση με τη Χ.Α.

ΔΗΜΑΡ: Απαράδεκτη κάθε σχέση με τη Χ.Α.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις στοχευμένες παρεμβάσεις, οι οποίες προφανώς πιστεύει ότι θα ενισχύσουν το κόμμα του λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι ευρωκάλπες, έκανε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης. Η πρώτη ήταν να καταστήσει απολύτως διακριτή τη στάση της ΔΗΜΑΡ έναντι του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα άλλα κόμματα τη Χρυσή Αυγή και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη. Κάθε “κλείσιμο του ματιού” στα μέλη και στους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες. Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία», τόνισε ο κ. Κουβέλης, θέλοντας εμφανώς να εκθέσει όσους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων επιχειρούν για ψηφοθηρικούς λόγους να προσεγγίσουν τις τελευταίες ημέρες τους οπαδούς της Χ.Α.

Ακόμη και πιο αιχμηρή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στον κ. Αχιλλέα Μπέο, ύστερα από την πρόκληση του κ. Κουβέλη στον κ. Αντ. Σαμαρά να πει αν στηρίζει τον εν λόγω υποψήφιο δήμαρχο Βόλου. Ετσι στις αναφορές του κ. Μπέου ότι «ο κ. Κουβέλης είναι ο μεγαλοδικηγόρος συνομιλητής του καταστροφέα του λαού μας, Γιώργου Παπανδρέου», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απάντησε ότι «είναι αδιανόητος κάθε διάλογος με κάποιον που υιοθετεί φρασεολογία Χ.Α.» και προέβλεψε ότι «την απάντησή του ο κ. Μπέος θα την πάρει την Κυριακή από τους δημοκρατικούς πολίτες του Βόλου».

Η τρίτη παρέμβαση του κ. Κουβέλη ήταν να επισκεφθεί χθες βράδυ το εκλογικό περίπτερο της ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά μαζί με υποψηφίους ευρωβουλευτές του. Επιλογή καθόλου τυχαία, δεδομένου ότι στον Πειραιά το κόμμα του δεν κατόρθωσε καν να κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο, λόγω της επιλογής αρκετών τοπικών στελεχών του να στηρίξουν τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα. Με την παρουσία του, ο κ. Κουβέλης θέλησε να εκπέμψει το μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές είναι μια εντελώς διαφορετική κάλπη και ότι το κόμμα του πρέπει να στηριχθεί πάση θυσία ακόμη και στις περιοχές όπου δεν είχε παρουσία στις δημοτικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT