Πίστη στο πλάνο και πολλή δουλειά για ΠΑΟ

Πίστη στο πλάνο και πολλή δουλειά για ΠΑΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιστός στο πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης, παρότι από μόνη της η ομάδα τοποθέτησε με τις επιτυχίες της ακόμα πιο ψηλά τον πήχυ, εμφανίστηκε ο Νίκος Νταμπίζας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με στόχο να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που έκλεισε και να δώσει το περίγραμμα της φιλοσοφίας που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός για να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικός την επόμενη περίοδο.

Εδειξε μεν πολύ ικανοποιημένος απ’ όλα όσα πέτυχε η ομάδα σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο κάτω από δύσκολες συνθήκες, απέφυγε όμως τα μεγάλα λόγια και τις παχυλές υποσχέσεις, τονίζοντας ότι το παραπάνω βήμα μπορεί να γίνει με πολλή δουλειά και προσεκτικές επιλογές και όχι με οικονομικές υπερβάσεις, που θα ρισκάρουν τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

«Είναι σημαντικό που όλοι μέσα στον σύλλογο μιλούσαμε στις δύσκολες στιγμές την ίδια γλώσσα. Διαχειριστήκαμε καλά τις ήττες μας και το επόμενο στοίχημα είναι να διαχειριστούμε το ίδιο καλά τις όποιες νίκες μας. Είναι σημαντικό να στηριχτούμε με βάση το πλάνο και την ειλικρίνεια σε όλες μας τις συναλλαγές, με γνώμονα τις αρχές που έχουμε θέσει από την αρχή. Η ομάδα και τα παιδιά ανέβασαν τον πήχυ πολύ ψηλά, αλλά θα πρέπει να έχουμε και επίγνωση της πραγματικότητας», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του κυπελλούχου και πρόσθεσε: «Αν και υπάρχει ενδεχόμενο να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ, δεν μπορούμε ακόμα να τζογάρουμε τίποτα. Θα πορευτούμε με βάση τα οικονομικά κριτήρια που έχουμε τώρα. Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πέρυσι και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σύμφωνα με τον Νταμπίζα, το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού χωράει τον Καραγκούνη, όχι όμως τον Νίνη και τον Γκαλίτσιο: «Ο Γιώργος είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι μια από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσουν. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ήδη στον Παναθηναϊκό ή ότι θα έλθει. Του χρόνου θα βρίσκονται στην ομάδα παίκτες που θέλουν να είναι και έχουν όραμα. Το όραμα δεν έχει ηλικία. Με τις ανάγκες που έχει η ομάδα, είναι λίγο δύσκολο να κινηθούμε προς την κατεύθυνση του Νίνη. Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι συνθήκες για να μας απασχολήσει. Ο Γκαλίτσιος έχει συμβόλαιο και εμείς δεν θα κινηθούμε για παίκτες που έχουν αντίτιμο στη μεταγραφή τους».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την επιθυμία του Παναθηναϊκού να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ζέκα για πολλά χρόνια και να παραμείνουν οι Αμπέντ και Σίλντενφελντ. Εκανε ειδική αναφορά στους Μπαϊράμι, Πέτριτς, λέγοντας ότι αστάθμητοι παράγοντες δεν τους επέτρεψαν να προσφέρουν όσα μπορούν, αλλά τόνισε ότι τους πιστεύει πολύ, έδειξε δυσαρεστημένος που κλήθηκε μόνο ο Καπίνο από τον Παναθηναϊκό στην Εθνική για το Π.Κ. της Βραζιλίας, επανέλαβε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα τμήματα υποδομών και στη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς στο προπονητικό κέντρο, τόνισε ότι υπάρχει μια ομάδα με βάση τριετίας λόγω των συμβολαίων των παικτών οπότε μεταγραφικά θα γίνουν λίγες προσθαφαιρέσεις, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον ξένων ομάδων για τον Μπεργκ, ήταν κατηγορηματικός: «Απορρίψαμε προτάσεις για τον Μάρκους, τον Καπίνο, τον Χουχούμη πριν καν γίνουν επίσημες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πουλήσει, όχι όμως να ξεπουλήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT