Πετρούνιας και Κοσμίδης στον τελικό του Ευρωπαϊκού

Πετρούνιας και Κοσμίδης στον τελικό του Ευρωπαϊκού

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο Λευτέρηδες θα κληθούν την προσεχή Κυριακή να βοηθήσουν την ελληνική ενόργανη γυμναστική να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διακρίσεις. Στη διοργάνωση της Σόφιας, τόσο ο Πετρούνιας όσο και ο Κοσμίδης προκρίθηκαν στους τελικούς των αγαπημένων τους οργάνων, σε κρίκους και έδαφος, αντίστοιχα. Αντίθετα, άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας, ο οποίος έχασε στην ισοβαθμία την πρόκριση στο μονόζυγο, αλλά και ο Βασίλης Τσολακίδης, που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω προβλήματος στον αυχένα.

Στον προκριματικό των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας τερμάτισε 4ος με 15,566 βαθμούς, εκτελώντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,70 και επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι μεταξύ των φαβορί στον τελικό της Κυριακής (16.20). Την υψηλότερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν (15,766).

Εντυπωσιακή ήταν η προσπάθεια του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος. Κατετάγη 5ος στον προκριματικό με 15,200 βαθμούς (συντ. δυσκολίας 6,60) και στις 25/5 (15.00) θα επιχειρήσει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, δύο χρόνια μετά την αντίστοιχη επιτυχία του στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Στην πρώτη θέση των προκριματικών πλασαρίστηκε ο Βρετανός Μαξ Γουίτλοκ (15,600).

Η ατυχία δεν… άφησε ούτε στη Σόφια τον Βλάση Μάρα. Ισοβάθμησε με τον τελευταίο φιναλίστ στο μονόζυγο, με 14,733 βαθμούς, αλλά έμεινε εκτός προνομιούχου οκτάδας επειδή είχε χαμηλότερο βαθμό εκτέλεσης και υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (6,60) στο πρόγραμμά του. Ετσι, τερμάτισε 10ος στην κατάταξη. Την τελευταία πρόκριση πήρε ο Ουκρανός Μαξίμ Σεμιάνκιφ, με τον οποίο ισοβάθμησαν συνολικά πέντε αθλητές στους 14,733 β.!

Ο Βλάσης Μάρας εκτέλεσε αναγκαστικά προγράμματα και σε δίζυγο και πλάγιο ίππο διότι ο Βασίλης Τσολακίδης παρουσίασε ιλίγγους λόγω προβλήματος στον αυχένα και κρίθηκε προτιμότερο να επιστρέψει στην Ελλάδα για εξετάσεις. Η απουσία του Τσολακίδη περιόρισε την Εθνική στη 14η θέση του ομαδικού, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT