Τελικός των τελικών στη Λισσαβώνα

Τελικός των τελικών στη Λισσαβώνα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία με δύο ομάδες από την ίδια πόλη είναι πλέον μόνο μία ημέρα μακριά, με Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο ξένους στην ίδια πόλη, να κοντράρονται αύριο το βράδυ στη Λισσαβώνα της γειτονικής στην Ισπανία Πορτογαλίας στις 9.45 μ.μ.

Η παραδοσιακή σύγκρουση των «πλουσίων» με τους «φτωχούς» της Μαδρίτης μεταφέρεται για πρώτη φορά στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, επισφραγίζοντας μια σεζόν απόλυτης ισπανικής κυριαρχίας στο ποδόσφαιρο της ηπείρου μας μετά και την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ απί τη Σεβίλλη.

Οσο και αν η Ατλέτικο κυριάρχησε στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε πριν από μόλις έξι ημέρες, η σαφώς πιο έμπειρη σε τέτοιους αγώνες Ρεάλ εμφανίζεται ως η επικρατέστερη στον τελικό, που ελπίζει να της χαρίσει το 10ο ευρωπαϊκό της στέμμα.

Πέραν της πείρας των «μπλάνκος», βασικός παράγοντας του προβαδίσματος της Ρεάλ είναι η αναμενόμενη απουσία του Ντιέγκο Κόστα, του Ισπανοβραζιλιάνου επιθετικού της Ατλέτικο που τραυματίστηκε στον αγώνα του «Καμπ Νου» με την Μπαρτσελόνα, που σφράγισε τον τίτλο των «κολτσονέρος». Παρά τον αγώνα δρόμου του ιατρικού επιτελείου της «Ατλέτι», που έστειλε προχθές τον 25χρονο στράικερ στη Σερβία, στη γιατρό που θεραπεύει με υγρό από πλακούντα αλόγου, φαντάζει δύσκολο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος να είναι στη βασική ενδεκάδα στον τελικό του «Ντα Λουζ». Χθες, πάντως, προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.

Αντιθέτως, οι δύο μεγάλοι αστέρες της Ρεάλ, οι ακριβότεροι ποδοσφαιριστές στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, έχουν ξεπεράσει τους μικροτραυματισμούς τους και θα βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα του Κάρλο Αντσελότι αύριο το βράδυ.

Ο Ιταλός τεχνικός, όμως, θα στερηθεί τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο, πράγμα που είναι πιθανόν να κοστίσει πολύ στους «μερένχες» στον ανασταλτικό τομέα. «Ο,τι σύστημα και αν χρησιμοποιήσει η Ρεάλ, είναι επικίνδυνη», δήλωσε χθες ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των πάγκων στην Ευρώπη για φέτος, Ντιέγο Σιμεόνε.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ολλανδός Μπιορν Κάιπερς, με τον οποίο δεν έχει σημειώσει ποτέ νίκη ούτε η Ρεάλ ούτε η Ατλέτικο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή