S&P: Αναβάθμιση της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα

S&P: Αναβάθμιση της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές στις βελτιωμένες προοπτικές της ισπανικής οικονομίας, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της Ισπανίας σε BBB/A-2 από BBB-/A-3.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος διατήρησε την προοπτική του ισπανικού αξιόχρεου σταθερή (stable outlook).

Είναι η πρώτη φορά που ο S&P αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ισπανίας μετά το 2009, όταν τής αφαίρεσε την αξιολόγηση ΑΑΑ. Με την απόφασή του, ο S&P ακολούθησε αντίστοιχες κινήσεις που έκανε ο οίκος Fitch τον περασμένο μήνα και ο οίκος Moody's τον Φεβρουάριο.

«Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας για βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ισπανίας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

Συμπληρώνει σε ότι «αντανακλώντας τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών και την προσδοκία μας ότι η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη θα παραμείνει εξαιρετικά χαλαρή, αναθεωρήσαμε την πρόβλεψή μας για το μέσο ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας την περίοδο 2014-16 στο 1,6% από 1,2%».

Να σημειωθεί ότι το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών δημοπράτησε χθες 5ετή και 10ετή ομόλογα με αποδόσεις χαμηλότερες από ό,τι το 2004 και το 2005, όταν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας υπερέβαινε το 3% και το δημόσιο χρέος της ήταν λιγότερο από το μισό του σημερινού επιπέδου, που διαμορφώνεται στο 94% του ΑΕΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT