Η… χαρμολύπη της Μαδρίτης

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μείγμα της απονομής ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης με την ψύχωση για το 10ο «κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά» έκανε τους παίκτες, τους παράγοντες και κυρίως τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίσουν ξέφρενα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ προχθές το βράδυ στη Λισσαβώνα μετά τη νίκη 4-1 στην παράταση, και μάλιστα με ανατροπή.

Η κεφαλιά του Ντιέγο Γοδίν έδωσε στο 36ο λεπτό το προβάδισμα στους «κολτσονέρος», αλλά μια άλλη κεφαλιά, αυτή του Σέρχιο Ράμος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έφερε το σκορ στο 1-1 στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Οι εξοντωμένοι από την υπερπροσπάθεια παίκτες της Ατλέτικο κατέρρευσαν στην παράταση, με τους Γκάρεθ Μπέιλ, Μαρσέλο και Κριστιάνο Ρονάλντο (με πέναλτι) να γράφουν τα ονόματά τους στον πάνθεον των σκόρερ σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πλατεία Θιμπέλες, όπου δεσπόζει το άγαλμα της θεάς Κυβέλης, δονήθηκε από τους πανηγυρισμούς –στα όρια της υστερίας για κάποιους– για το τρόπαιο που ήρθε ύστερα από 12 χρόνια αναμονής και πολλά πολλά εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν από τη διοίκηση των «μερένχες».

Την τιμή να φορέσουν το κασκόλ της Ρεάλ στον λαιμό του αγάλματος της θεάς Κυβέλης είχαν οι αρχηγοί της Ρεάλ, Ικερ Κασίγιας και Σέρχιο Ράμος, την ώρα που περί τους 100.000 Ισπανούς ξεκινούσαν το ταξίδι της επιστροφής από την Πορτογαλία, με τους μισούς μόνο εξ αυτών να έχουν δει τον τελικό από το «Ντα Λουζ».

Το κοντράστ στην ισπανική πρωτεύουσα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο από αυτό που βίωσε η Μαδρίτη το βράδυ του Σαββάτου, καθώς την ώρα που οι ουρανομήκεις ζητωκραυγές υψώνονταν από την πλατεία Θιμπέλες, λίγο πιο πέρα, στην πλατεία του Νεπτούνα (του Ποσειδώνα) τα δάκρυα κυλούσαν στα μάτια των οπαδών της Ατλέτικο. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των αντίπαλων οπαδών και ήταν εντυπωσιακή η συνύπαρξη των φίλων της Ρεάλ και της Ατλέτικο στα μπαρ και στους δρόμους της Μαδρίτης πριν, κατά και μετά τον τελικό.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του τελικού ήταν ο τεχνικός της Ατλέτικο, Ντιέγο Σιμεόνε. Πρώτα ρίσκαρε με τη χρησιμοποίηση του τραυματία Ντιέγκο Κόστα στη βασική ενδεκάδα, με τον Ισπανοβραζιλιάνο να αποχωρεί πριν καν συμπληρωθούν εννέα λεπτά στον τελικό. Μετά παραλίγο να συμπλακεί με παίκτες της Ρεάλ και εισέπραξε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Τέλος, στην απονομή των μεταλλίων ο «Τσόλο» αρνήθηκε να παραλάβει το μετάλλιο που θα του έδινε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT