Αλλαγή σκυτάλης σε πολλούς μεγάλους δήμους

Αλλαγή σκυτάλης σε πολλούς μεγάλους δήμους

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος δήμαρχος Πατρέων για την επόμενη πενταετία θα είναι ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό που πλησίαζε χθες το βράδυ το 60%. Το ποσοστό αυτό δηλώνει ότι είχε τη στήριξη μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων συνδυασμών που έμειναν εκτός β΄ γύρου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Πελετίδης από την πλατεία Ελευθερίας, στα προσφυγικά της Πάτρας, τόνισε ότι «ευχαριστούμε όλες και όλους που αγωνίστηκαν όλους αυτούς τους μήνες για να κάνουν τα λαϊκά στρώματα ένα βήμα μπροστά». Από την πλευρά του, ο ηττημένος των εκλογών Κώστας Χριστόπουλος συνεχάρη νωρίς τον Κώστα Πελετίδη, προσθέτοντας ότι «θα ασκήσουμε με υπευθυνότητα τα καθήκοντα που μας ανέθεσαν οι συνδημότες μας».Αλλαγή στον δημαρχιακό θώκο είχαμε και στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς -σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα- ο Βασίλης Λαμπρινός κερδίζει με 60% τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Κουράκη (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ). «Ενωμένοι θα χτίσουμε μαζί το Ηράκλειο του αύριο, με γνώμονα τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της νομιμότητας», τόνισε ο Β. Λαμπρινός από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του. «Εχουμε συναίσθηση των ευθυνών για την επόμενη πενταετία. Θα συνεχίσουμε χωρίς χρώματα και διακρίσεις», συμπλήρωσε. Ο Β. Λαμπρινός κατέβηκε ως ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ.

Στη θέση του δημάρχου Λάρισας εξελέγη χθες ο Απόστολος Καλογιάννης, ανεξάρτητος, στηριζόμενος από ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους, με ποσοστό που έτεινε στο 54,5% αργά το βράδυ. Ο Απ. Καλογιάννης πραγματοποίησε ανατροπή σε σχέση με τον α΄ γύρο, καθώς είχε τερματίσει δεύτερος με 22,62% πίσω από τη Ρένα Καλαραριώτου, που είχε συγκεντρώσει 23,24%. Η κ. Καλαραριώτου είναι ανεξάρτητη, προερχόμενη από τη Ν.Δ.

Στον Βόλο, στο 40% των εκλογικών τμημάτων, προηγούνταν ο Αχιλλέας Μπέος με 52,8% έναντι 47,2% του Μαργαρίτη Πατσιαντά, μια διαφορά που φαίνεται να του δίνει τη δημαρχία του Βόλου. Ο Αχ. Μπέος κατέβηκε ως ανεξάρτητος, αξιοποιώντας όμως τη σχέση του με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, και είχε πάρει 38,29% στον α΄ γύρο. Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων έλαβε 24,82%. Ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης, που αποκλείστηκε από τον β΄ γύρο, κάλεσε σε υποστήριξη του Μ. Πατσιαντά στις σημερινές εκλογές. Στο Αγρίνιο εκλέγεται ο Γιώργος Παπαναστασίου, ανεξάρτητος και προερχόμενος από τη Ν.Δ., με το πολύ ευρύ ποσοστό 67% έναντι του 33% του απερχόμενου δημάρχου Παύλου Μοσχολιού (ανεξάρτητος, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ).

Στον Δήμο Κερκυραίων εκλέγεται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Νικολούζος με 58%, αφήνοντας εκτός τη Μερόπη Υδραίου, ανεξάρτητη προερχόμενη από τη Ν.Δ.

Στη Ρόδο προηγούνταν με 53,72% ο Φώτιος Χατζηδιάκος (ανεξάρτητος, με προέλευση από το ΠΑΣΟΚ) έναντι του Ευστρ. Καρίκη (Ν.Δ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT