Κουτσούμπας: Κάναμε ένα μικρό βήμα

Κουτσούμπας: Κάναμε ένα μικρό βήμα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκρατημένη ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Περισσός το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση και ο γ.γ. του κόμματος κ. Δημήτρης Κουτσούμπας έσπευσε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το χθεσινό αποτέλεσμα και το ποσοστό που έλαβε το ΚΚΕ, πάνω από το 6%, «ένα μικρό βήμα». Οπως είπε, χιλιάδες ψηφοφόροι επέλεξαν το ΚΚΕ, το οποίο θα καταφέρει πιθανότατα να εκλέξει δύο ευρωβουλευτές.

Ο γ.γ. του κόμματος μίλησε για συνέχεια του θετικού αποτελέσματος που κατεγράφη στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου εκεί διεφάνη η τάση αύξησης των ποσοστών, η οποία αποτυπώθηκε αριθμητικά σε περισσότερους από 200 δήμους σε ολόκληρη τη χώρα, στους οποίους το ΚΚΕ πήρε ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, σε 50 δήμους πήρε ποσοστό μεγαλύτερο του 10%, ενώ συνολικά σε όλες τις περιφέρειες της χώρας συγκέντρωσε το 8,8% των ψήφων. Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκάλεσε στον Περισσό η επιτυχία των υποψηφίων του σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι και Ικαρία να κερδίσουν τους δήμους. Να σημειωθεί, όπως επισήμανε μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας, ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το ΚΚΕ είχε κερδίσει μόλις έναν δήμο, την Πετρούπολη.

Για τον Περισσό η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση μεταφράζεται σε σταθεροποίηση της τάσης «επαναπατρισμού» των ψηφοφόρων που το κόμμα απώλεσε μαζικά στις εκλογές του Ιουνίου του 2012. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης των ποσοστών και σε αυτή την κατεύθυνση θα επικεντρωθεί η προσπάθεια το επόμενο διάστημα. Ως ιδιαίτερα θετικό αξιολογείται το γεγονός ότι το ΚΚΕ πέτυχε άνοδο των ποσοστών του σε μια εκλογική διαδικασία, η οποία χαρακτηρίσθηκε από προσπάθεια ακραίας πόλωσης και ψήφου διλημματικού χαρακτήρα, την οποία θέλησαν να επιβάλουν τα κόμματα της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε στις δηλώσεις του ότι το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού. Πρόσθεσε ότι βεβαίως καταγράφεται «η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου», αλλά επισήμανε ότι «η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής ριζοσπαστικής αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει, έστω και συνθηματολογικά, την εναντίωση με τα μονοπώλια, την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT