Ασημένιο μετάλλιο Κοσμίδη στο Ευρωπαϊκό γυμναστικής

Ασημένιο μετάλλιο Κοσμίδη στο Ευρωπαϊκό γυμναστικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων επέστρεψε η ελληνική ενόργανη γυμναστική. Ο Λευτέρης Κοσμίδης ήρθε 2ος στις ασκήσεις εδάφους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας ήρθε 5ος στον τελικό των κρίκων.

Η επιτυχία του Κοσμίδη έχει μεγαλύτερη αξία καθώς ο γυμναστής μας προετοιμάζεται σε διαφορετικό ταπί από αυτό που υπάρχει στις επίσημες διοργανώσεις, διότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για αντικατάσταση. Πρώτος ήρθε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,700 ενώ ο πρωταθλητής μας συγκέντρωσε 15,533. «Οι τρεις τελευταίοι μήνες ήταν πολύ κουραστικοί ψυχολογικά, γιατί έπρεπε να τον πείσω ότι μπορεί να πάρει ένα μετάλλιο εδώ. Το καταφέραμε, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο με τις ίδιες συνθήκες. Ο Αμπλιάζιν έχει ένα από τα προγράμματα με το μεγαλύτερο ρίσκο και, εφόσον αποφύγει τα λάθη, δεν είναι εύκολο να χάσει. Για να μείνουμε ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει να ανεβάσουμε τον συντελεστή δυσκολίας του δικού μας προγράμματος. Μόνο με το καινούργιο ταπί και με καλύτερες συνθήκες γενικότερα, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ο προπονητής του, Γιώργος Αγγέλου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε για ακόμη μία φορά αντίπαλους τους κριτές. Για 0,200 β. έμεινε μακριά από το βάθρο. «Θα προκαλούσα να κάνει η FIG ένα σεμινάριο κριτών με όλα τα βίντεο από τις εκτελέσεις στον τελικό των κρίκων και να κρίνει αυστηρότερα το δικό μου πρόγραμμα. Εάν βγω έστω 2ος σε αυτή τη βαθμολόγηση, θα σταματήσω», είπε ο πρωταθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT