Ικανοποίηση στο Χρηματιστήριο από το εκλογικό αποτέλεσμα

Ικανοποίηση στο Χρηματιστήριο από το εκλογικό αποτέλεσμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή άνοδο 2,27% σημείωσε το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 1.197,71 μονάδες, συμπληρώνοντας πέντε σερί ανοδικές συνεδριάσεις με συνολικά κέρδη 12,29%.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που δεν οδηγεί σε πρόωρες εκλογές αποτυπώθηκε στα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες, ενώ ο μεγάλος τζίρος (177,155 εκατ. ευρώ) υποδηλώνει αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και ενεργοποίηση ξένων χαρτοφυλακίων. Ομως οι μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις δείχνουν ότι δεν έχουν εκλείψει οι φόβοι για αποδυνάμωση του κυβερνητικού σχήματος, που θα δυσκολευτεί να προχωρήσει στις προγραμματισμένες αποκρατικοποιήσεις. Ο τραπεζικός δείκτης ήταν ο οδηγός της χθεσινής ανόδου με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύεται 5,68% και να φθάνει τα 2,420 ευρώ. Δεύτερη καλύτερη επίδοση από την Alpha Bank που κέρδισε 3,03% και διαμορφώθηκε στα 0,680 ευρώ, η μετοχή της Eurobank κέρδισε 2,37% και αναρριχήθηκε στα 0,389 ευρώ. Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς κατέγραψε άνοδο 1,18% και έκλεισε στα 1,720 ευρώ. Αρνητικός πρωταγωνιστής στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή της ΕΥΔΑΠ που υπέστη καθίζηση 7,14% και διολίσθησε στα 8,580 ευρώ. Οι ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της εταιρείας εκδηλώθηκαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που χαρακτηρίζει αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίησή της υπό την παρούσα μορφή.

Υψηλές επιδόσεις κατέγραψαν πολλά εμποροβιομηχανικά blue chips. Για παράδειγμα, ο τίτλος του ΟΤΕ ενισχύθηκε 4,76% και έκλεισε στα 11,000 ευρώ, η μετοχή του ΟΠΑΠ αναρριχήθηκε στα 11,540 ευρώ, με ημερήσια κέρδη 2,12%. Επίσης, ο τίτλος της Frigoglass κέρδισε 6,67% και έφθασε τα 3,680 ευρώ. Καλή εικόνα εμφάνισε και η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή με κέρδη 6,05% και κλείσιμο στα 4,030 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT