Το Κρεμλίνο αποκλείει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Ποροσένκο

Το Κρεμλίνο αποκλείει την επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία μετά τη νίκη του Ποροσένκο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, όπως επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο είναι ένα θέμα "εκτός συζήτησης" για τη Ρωσία, αφού η χερσόνησος αυτή αποτελεί πλέον τμήμα του ρωσικού εδάφους, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

 "Η Κριμαία είναι μια περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η επιστροφή της στην Ουκρανία αποκλείεται", είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti. Ο φιλοδυτικός, πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που εξελέγη πρόεδρος της Ουκρανίας την Κυριακή από τον πρώτο γύρο έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι η Κριμαία "ήταν και θα παραμείνει ουκρανική" και ότι αυτό είναι "αδιαπραγμάτευτο".

 Η χερσόνησος προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία, μετά από ένα αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα, η οργάνωση και τα αποτελέσματα του οποίου αμφισβητούνται από το Κίεβο και τη Δύση. Ο Ρώσος πρωθυπουργός πήγε μάλιστα στην Κριμαία την Κυριακή και μοίρασε ρωσικά διαβατήρια στους κατοίκους. Η Μόσχα δηλώνει "έτοιμη για διάλογο με τον Πέτρο Ποροσένκο", χωρίς όμως να διευκρινίζει εάν θεωρεί νόμιμο τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT